Георги Василев-Гочето, коментира видяното по време на мача ЦСКА - Левски, спечелен с 1:0 от "червените", благодарение на попадението на Фернандо Каранга в последните минути.

"След тази битка остана чувството, че победата на ЦСКА е заслужена, защото червените повече желаеха успеха. Това бе нормално, защото освен за престиж и доказване срещу вечния съперник те имаха и друг мотив - борбата за титлата. Условията за игра бяха много тежки, особено през първото полувреме. Топката трудно се контролираше, нямаше как да се показва техника, да се говори за избистрена тактика. Нямаше шанс за такива неща, защото движенията на топката бяха причудливи. Тя не можеше да се води, да се подава нормално. Затова акцентът падна върху единоборствата, а головите положения липсваха.

Левски започна добре, но с течение на времето съперникът неутрализира ентусиазма му. В края единствено ЦСКА се стремеше да прави нещо в предни позиции. Затова и стигна до успеха. В този двубой първата цел на тимовете бе да се справят с терена, а след това с противника. Всеки гледаше да неутрализира действията на другия и да се надява на грешка, за да реши мача. ЦСКА успя да се възползва точно по този начин.

Червените не за първи път постигат успех в последните минути този сезон - така бе и в предишните им два мача за първенство. Това говори за силен характер. Сега имаха и късмет, но той ходи при този, който го търси. С оглед на битката трябва да отличим няколко човека. В Левски това са Тиам и Горанов. Те бяха най-добрите за сините. Сенегалецът бе навсякъде по терена. Вярно, направи и много фаулове, но респектираше с безкомпромисността си. На "Герена" са случили с него за поста дефанзивен халф. Той не е толкова грамотен технически, но има перфектна ориентация по терена - печели спорните топки и голяма част от директните двубои. През неговата зона не се минаваше. В доста ситуации го видяхме и близо до Каранга.

Еквивалентът му в червено е Кристиян Малинов. Той бе човекът, който пръв от ЦСКА се пригоди към терена. Но за разлика от Тиам бе полезен и в двете фази на играта. Успяваше да пренесе топката в предни позиции и да изостря действията. По физиономията му се четеше, че е обладан от желание за успех. Понякога това избиваше и в нерви, но това е нормално за младостта му. При тези тежки условия Каранга бе изключително полезен. Нагласите бяха, че ще бъде лесно неутрализиран, както в предишното дерби. Но защитата на Левски имаше много проблеми с него. Видяха се пробойни - неслучайно трима от нея завършиха с жълти картони. Каранга заслужава похвали. Той е безспорната звезда на сезона", завърши коментара си Гочето.

ЦСКА спечели с 1:0 голямото дерби срещу Левски

Левски пак се подхлъзна на Каранга, ЦСКА със сладък триумф в дербито!

Победа с 1:0 и "червена" радост на националния стадион