Медиите в Турция продължават да възхваляват българския треньор на Гьозтепе Станимир Стоилов. Сайтът gazeteyenigun.com.tr, цитиран от "Труд" пише: "Българският треньор Станимир Стоилов, който встъпи в длъжност в Гьозтепе преди 12-ия кръг на лигата, създаде отлична атмосфера с приноса си към отбора и неговото представяне. Опитният треньор ще сложи край на копнежа на Гьоз-Гьоз по Суперлигата". Стоилов и тимът му са на крачка от класиране в елита.

"Гьозтепе, който влезе в последните 4 седмици на втора лига на второ място, с 8 точки пред най-близките си съперници, затаи дъх. Ако Göz-Göz вземе 6 точки в последните си 4 мача, ще се върне в Суперлигата след 2 години очакване. Българският треньор Станимир Стоилов, който встъпи в длъжност в 12-ия кръг от сезона, в който жълто-червените започнаха болезнено, промени съдбата на клуба. Опитният треньор се превърна в един от най-важните герои на Гьозтепе, който се състезаваше в Суперлигата, със своята философия на игра и успешно представяне.

Станимир Стоилов, който направи важни неща в треньорската си кариера в страната си и Казахстан, направи страхотен старт на кариерата си и в Турция в Гьозтепе. Българският треньор, който изведе жълто-червените до 6-о място още в началото, включи отбора в надпреварата за върха. Той е начело в 18 шампионатни мача на Гьозтепе и напусна терена като победител 12 пъти. През този период Göz-Göz записа 4 равенства и 2 загуби. Станимир Стоилов в този период и успя да събере 40 точки. Положителният футбол и успешните резултати доведоха Гьозтепе до портите на Суперлигата.

Гьозтепе, един от историческите клубове на турския футбол, ще отпразнува своята 100-годишнина през следващия сезон. Очаква се успешният треньор Стоилов да застане начело на отбора в 100-годишнината на клуба.

Станимир Стоилов, който успя да спечели 13 трофея в треньорската си кариера в Левски и Астана, е много близо до 14-ата си купа начело на Гьозтепе. Той ще започне треньорската си кариера в Турция с купа".