Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде интервю за gong.bg. Босът на "белите" сподели, че "схемите на Красимир Балъков да налага играчи в националния отбор, за да ги продава, няма да помогнат за развитието на футбола". Ето какво още каза той:

"Вижте какво представлява националният отбор на България. Беше ме срам да гледам мачовете с Косово и Чехия. Ако си мислим, че нещо сме направили, много се лъжем. Нека бъдем честни. Чехите съвсем спокойно можеше да ни вкарат 5-6 гола. Тогава какво щяхме да говорим?

Балъков беше голям футболист, но като треньор има много какво да доказва. В Етър може и да му са се получавали нещата, но националният отбор е съвсем друго нещо. Цяла България те следи под лупа.

Пламен Марков: Не съм изненадан от резултатите на националния отбор

Пламен Марков: Не съм изненадан от резултатите на националния отбор

"За никого не е тайна, видно е, че ние нямаме играчи от почти вече средно европейско равнище"

Схемите в националния отбор не стават както в Етър. Налага Сърмов в отбора на България, за да го продаде в някакъв отбор от четвърта или пета дивизия на Германия. Надявам се Балъков да си е взел поука, защото иначе нищо няма да се получи. Едни състезатели се толерират, а на други не им се дава шанс. Не може в националния отбор да се залага на едни и същи лимитирани футболисти, които не смеят да се пипат. Каквото и да се случи, все те играят. Трябва да играят футболисти, които са в добро състояние и са готови да дадат всичко от себе си в името на България.

Направи ли ви впечатление играта на Десподов и Неделев? Те дори не се изпотиха. Само разхождаха фланелката на България. Това е позор. Иначе журналистите избират Космонавта за футболист на годината. Само и само да не стане Георги Петков. Като го гледат сега какво представлява, пари ли им под лъжичката? Какво си мислят тези, които са го избрали. Те журналисти ли са или нещо друго? Не знам сега къде ще го пратят Десподов, защото в Италия не е като в България", каза още членът на Изпълкома на БФС.

Балъков: Гледам всички контроли, нещата в националния отбор няма да станат отведнъж

Балъков: Гледам всички контроли, нещата в националния отбор няма да станат отведнъж

"Работя непрекъснато и мисля за предстоящите двубои"