Левски излезе с няколко обиколки пред ЦСКА в последната ранглиста на клубните отбори за месец август, която се изготвя от Международната федерация по футболна история и статистика. "Сините" скочиха с цели 57 места в класацията и вече са на 317-и, заедно със свои жертвите в Европа Удинезе и Щутгарт, Витес от Нидерландия, Персеполис от Иран и Дирианген от Никарагуа. Активът на тези отбори е от 62 точки. В същото време "червените" се сринаха от 313 позиция до 395. За капак те трябва да я делят с ФК ЦСКА 1948, който за пръв път излезе на картата в тази класация. И двата отбора имат по 54 точки. С толкова са и още няколко клуба.
Иначе най-добре класираният роден отбор продължава да е Лудогорец. "Орлите" продължават да се държат в Топ 100. Те са на 86-о място със 130 точки. Точно толкова не е успял да събере нито един друг клуб в света. С една повече е доминантът в първенството на Шотландия в последните години - Селтик. Номер 1 е Манчестър Сити, следван от Реал М и Фламенго, пише "Мач Телеграф".
fanty
на 22.09.2023 в 00:16:15 #61според мен --- Ракията следва да е защитен продукт, който се произвежда от естествено ферментирали продукти. а не от спирт с добав ки и ароматизатори.. така го разбирам, Аз...
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 22:32:50 #60СмРЪт е
grizzlybear1948
на 21.09.2023 в 22:01:00 #59Блу, и аз с един колега съм я правил тая комбинация като студент. Не я препоръчвам на никой.
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 20:43:20 #58Ти се базикаш, ама навремето се бяхме събрали у един съсед. Имаше ракия 60 градуса - скоросмъртница. И понеже вода никой не пие, трябваше да се отиде за безалкохолно. Ама нали сме все мързели, та никой не отиде. И тоя, в чийто апартамент бяхме, каза - имам вино на на около 10-12 дни. И вярно, супер си поркахме ракийка с разредител винеце. То едно такова сладко, като сокче от грозде Лелеее, на другия ден закусвах с два течни аналгина
Та добре каза, че има разлика между пиене и вино
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 20:40:15 #57grizzlybear1948
на 21.09.2023 в 20:38:15 #56От вас виното от мен пиенето
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 20:17:20 #55Усеща се на следващата сутрин, но само ако решиш да изтрезняваш
VLAD
на 21.09.2023 в 20:16:33 #54Както писа Фантата, майсторлък е да направиш хубаво вино. Не че обикновения пия-сарош ще усети разлика между хубаво и калпаво вино.
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 20:11:26 #53Широка Мелнишка знам, че слага баща ми. Другите сортове не ги знам, ама се винцето е супер
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 20:10:49 #52Влад, бащата го прави основно с купено. Не знам дали слага от асмите нещо. Лека му пръст на дядо ми, до миналата година слагаше в отделен бидон домашното. Не беше зле
VLAD
на 21.09.2023 в 20:09:23 #51От асма хубаво вино не става.
Иначе да, тая година тука лозята са много зле. Аз си купих мерло и сложих в бидоните. Така че, ще има пак
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 20:01:20 #50В софийското ми село грозде нямам. Не съм ходил отдавна. Може и да не намеря къщата, ако е обрасла в дървета и храсти
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 20:00:29 #49Честно казано не знам какво грозде слага. Ама виното беше топ
Като отида във Враца, ще намина до село да видя какво става с асмите. Дано е оцеляло нещо
fanty
на 21.09.2023 в 19:57:46 #48по врачанско хита е Отела..., става добра ракия, виното ми е прекалено дъхаво на "умрел смок гащите"
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 19:57:09 #47Баща ми се занимава. Аз само минавам, взимам квот пусне бурето и чезвам с 200
fanty
на 21.09.2023 в 19:55:28 #46майсторлъка е да направиш ВИНО, ракията лесно се прави, стига да ти е хубав материала / джибре или вино/
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 19:54:06 #45Аз ракия не съм правил никога. Не знам как. Ама 50-51 ми е перфектна.
fanty
на 21.09.2023 в 19:52:42 #44незнам как я контролирате ракията, но онази, която излиза първа, преди преварката, когато е между 67 и 62 градуса е най-най- добрата и вкусна. аз моята я магера. понеже минава през аламбик и има остатъчен метил, накрая преминав и през филтър на противогаз... армейскаму работа САМО ЦСКА , СЕГА и ЗАВИНАГИ!
blue_blood1914
на 21.09.2023 в 19:51:10 #43Моето е от врачанските лозя, но основно го купувах. Това з амоналата година Тая година нямам идея дали е имало грозде, ама ракиджос ще има
fanty
на 21.09.2023 в 19:49:29 #42доколкото имам инфо, тази година лозята по Благоевградско са взели - дали...