Дългогодишният футболист на ЦСКА и националния отбор Красимир Горанов, понастоящем изпълнителен директор на ФК Банско, коментира ситуацията в тима. Ето какво бе цитиран да казва той от Novsport.com:

Г-н Горанов, къде се намирате в момента?

- Изпълнявам указанията на централния оперативен щаб и стоя у дома.

Как поддържате връзки с ФК Банско?

- С всички от клуба - по телефона и по интернет.

Правилно ли е отлагането на спортните мероприятия за момента?

- Много навременна мярка, нека първо да запазим здравето на хората, а след това според ситуацията всяка една страна да реши какво да прави. Спирането на първенствата в професионалната и аматьорски лиги и детските първенства е по разпореждане на БФС, който изпълнява заповедите на министъра на здравеопазването.

Резервите на Пирин загубиха контролата срещу Банско

Резервите на Пирин загубиха контролата срещу Банско

Лоши новини за Уорън Фийни

Според вас ще завършат ли първенствата в България и както ви е мнението за 18 отбора в Ефбет лига?

- Ще започна отзад напред. 18 отбора в елитната ни група не е удачен вариант. Ще има доста финансови проблеми. Да се надяваш само на помощ само от Ефбет и тв права не е достатъчно. Държавата трябва да обърне необходимото внимание и да окаже съответната помощ за участие в първенството. Харесва ми идеята на УЕФА за отпускане на средства за развитието на детско-юношеския спорт. Моето предложение е тези средства да се превеждат целево, а не в общата сметка на клуба, защото се стига до отклонения и при това положение ставаш клиент на финансовите контролни органи и прокуратурата.

Банско победи Миньор в мач с два гола и два червени картона

Банско победи Миньор в мач с два гола и два червени картона

Проверката се игра на терена в село Копривлен

Как стоят нещата от финансова гледна точка във ФК Банско?

- Както е известно, за втори път съм поканен да ръководя футбола в тази община. Докато се спонсорираше от общината и фирма Юлен всичко беше нормално. На няколко пъти мъжкия отбор беше на крачка от влизане в А група. Тогава и кмета Александър Квараров-вече покойник - също желаеше това, но ние не отговаряхме на критериите за получаване на лиценз от БФС и при това положение трябваше да митарстваме по чужди терени. Сега клубът ке финансира изцяло от общината и смятам, че отново ще има финансова стабилност.

Това внася си спокойствие сред вас и останалите хора от клуба?

- Засега нещата вървят в правилна посока, изплатени са заплатите за февруари и март, което ме кара да мисля, че авторитета на клуба ще се върне на нивото, на което е бил през 2014 година.

Прогнозата ви за подновяването на заниманията на спортистите?

- За футбола се очаква решение на УЕФА. Според мен по-рано от 1 май едва ли ще подновим остатъка от първенството. Нека засега проявим разум и изпълняваме указанията на правителството за да запазим живота си. Футбол е имало, ще има и за в бъдеще.

Михаил Касабов: БФС няма средства да помага на клубовете

Михаил Касабов: БФС няма средства да помага на клубовете

"От ЦСКА първи поискаха финансова подкрепа от страна на футболния съюз и бързо привлякоха съмишленици, но на практика такова нещо е невъзможно"