Цар Футбол се завръща по българските терени! Родният шампионат се подновява с опашкарско дерби между Царско село и Витоша. И двата тима се намират на дъното на класирането, което ще придаде още по-голямо значение на двубоя.

И в двата клуба имаше значителни промени по време на зимната пауза. Отборът на Царско село се раздели с голямата си звезда Родни Антуи, който бе продаден в Египет. Това бе и исторически първи трансфер зад граница за "царете". На "Царско село Арена" акостираха имена като Румен Гьонов, Илия Джамов, Един Бахтич, Лудсиньо Маренга и Мирослав Будинов. Защитникът Густаво Карбониери пък ще бъде аут от терените до края на сезона, след като в четвъртък претърпя операция на коляното.

Основен футболист на Царско село пропуска оставащите мачове от сезона

Основен футболист на Царско село пропуска оставащите мачове от сезона

Густаво Карбониери скъса предна кръстна връзка на дясното коляно

Отборът на Витоша е на последното място в класирането с едва 5 точки. Възпитаниците на Асен Букарев почти нямат право на грешни стъпки в опит да се изкачат в класирането, тъй като от този сезон последният в таблицата ще напусне елита без да има правото да играе бараж за спасението си. В лагера на "тигрите" пристигнаха опитните защитниците Веселин Минев, Йордан Минев и Апостол Попов. А преди няколко дни към тима се присъединиха и Георги Сърмов и Станислав Маламов.

Ппобедата днес може да бъде изключително важна, за да върне надеждите на състава от Бистрица за спасение.

Витоша (Бистрица) с два сериозни трансфера

Витоша (Бистрица) с два сериозни трансфера

"Тигрите" привлякоха бившия национал Георги Сърмов и екс-играчът на ЦСКА Станислав Маламов