Мъжкият волейболен отбор на Русия постигна шеста поредна победа в тазгодишното издание на "Лигата на нациите". Сборная се наложи с 3-1 гейма над Полша в мач, игран в иранския град Урмия и демонстрира намерението си да защити титлата, спечелена през миналата година.

Русия - Полша 3-1 (24-26, 25-20, 25-22, 25-19)

Световните шампиони от Полша успяха да измъкнат оспорвания първи гейм с 26-24. След това победителите наложиха волята си с мощни атаки, които преодоляваха самоотвержената защита на Дружина полска. В крайна сметка определящ се оказа сервисът на руснаците, които забиха общо 8 аса.

Виктор Полетаев завърши с 18 точки, Иляс Куркаев заби 12 точки, а Ярослав Подлесних, който влезе в средата на втория гейм завърши с 11 точки. В края на двубоя именно атаките на Подлесних бяха много важни. Иван Яковлев също реазлизира 11 точки.

Бартош Кволек беше най-резултатен за Полша с 15 точки, а Якуб Кочановски заби 11 точки. Полският треньор така и не успя да напипа оптималната шесторка и пусна в игра всичките си 14 волейболисти.

С този успех Русия настигна лидера Бразилия, който е единственият тим с 6 победи в първите две седмици. Поляците имат 4 победи и 3 загуби и в момента са под чертата на тимовете, които ще е класират за финалната шестица в Чикаго (САЩ).

Днес България ще играе във Варна с Австралия от 20:40 часа. Двубоят е с огромно значение, защото двата отбора са сред тези, които се борят да не изпаднат. Другите два са Канада и Португалия, като "кленовите листа" вече натрупаха актив, гарантиращ оцеляване им сред най-добрите и през следващия сезон.