Националният селекционер Ясен Петров коментира предстоящия мач с Италия. Специалистът даде пресконференция преди второто ни домакинство от Световните квалификации, както и анализира първата среща срещу Швейцария.

Двубоят е в неделя от 21:45 часа.

"Ще преценим за Кирил Десподов, съхранихме Андрей Гълъбинов в първия двубой. Не беше много приятно, това което ни се случи за 12 минути, такова торнадо ни се зави, нямахме и контролна среща, няма да се оправдаваме, не беше приятно, но швейцарците искаха да ни разгромят, хареса ми реакцията, не сме магьосници, имахме и 4-ма дебютанти. Трябва да стъпим на реакцията на играчите след почивката", коментира Петров.

България загуби с 1:3 от Швейцария в квалификация за Мондиал 2022

Трагични 13 минути провалиха България срещу Швейцария в дебюта на Ясен Петров

Стартирахме със загуба участието си в квалификациите за Мондиал 2022

"Бяхме дали задачи, но всичко което искахме ние не се получи през първата част. Атмосферата в отбора е отлична, аз съм човек, който ще си носи отговорността. Искаме да стъпим на нещата от второто полувреме, може да се сбием, може да реагираме, да покажем, че имаме зъби. Това трябва да покажем във втория мач, имахме три дни за подготовка, Швейцария е машина, отбор създаван в продължение на 7 години, допуснахме много грешки в рамките на 12 минути, детински грешки, момчетата показаха прекалено желание. Съжалявам за тази продукция, винаги ще подкрепям футболистите", добави той.

"Три дни само работих с тези хора, аз и моят екип сме ги избрали, в този мач трябваше да има повече опит, и сега бих ги избрал. Ще си направим изводите, това беше първи двубой. Сблъскваме се с реалността, това е нов отбор, с нови хора, искаме да вкараме млади момчета."

Ясен Петров е четвъртият пореден селекционер, който стартира със загуба

Ясен Петров е четвъртият пореден селекционер, който стартира със загуба

Начело на националите

"Трябва ни време, имаме нужда от подкрепа, казах го. Дайте да си говорим за Италия, критики към мен, трябва да има подкрепа към футболистите, това са нашите футболисти, може да сме сбъркали някъде, но тук са най-добре играещите футболисти в момента. За всеки мач имаме стратегия, едната промяна е пред вас, ще има промени за мача", завърши Ясен Петров.