Селекционерът на българския национален отбор Ясен Петров заяви след загубата от Франция (0:3), че "трикольорите" са отпаднали в последните минути на двубоя, в които и инкасираха две попадения.

"Огромен респект, защото играхме срещу много силен отбор. Предварително знаехме, че имаме шест смени и трябва да ги направим по-рано, защото има много умора. Франция е много подготвен отбор. Днес мисията беше наистина много трудна.

Видях много класа срещу нас. Не съумяхме да се възползваме от ситуацията, която имахме при 1:0. Не мога да кажа, че футболистите не се стараха. Само можем да печелим от мачове с такива противници. Двойката ни централни защитници, както и тройката, играха във всички мачове. Има натрупана умора.

Футболистите отпаднаха в края. Вальо няма игрови ритъм, но изкара три мача по 90 минути. Срещу нас имаше един много силен отбор. За момчетата това е безценен опит, защото се докоснаха до големия футбол. Знаехме къде ни е нивото. Обстановката беше прекрасна. Благодарим на всички, които организираха това нещо", каза Петров.

Франция победи България с 3:0

Франция с класика над България преди старта на Евро 2020

Два гола на Жиру и задна ножица на Гризман донесоха победата на "петлите"