Премиите при класиране на националния отбор за европейското в Австрия и Швейцария след две години ще бъдат завишени, съобщиха източници от БФС. Футболната централа се споразумя преди два месеца с играчите, след като им обеща  да си поделят рекордните 2,1 милиона евро при краен успех.

За да бъдат стимулирани още повече националите, босовете решили да увеличат с 100 000 евро финансовото възнаграждение. Така, ако участват на първенството, момчетата на Стоичков ще си разделят 2,2 милиона европейска валута.

Националният отбор ще срещне Латвия в първия си мач от четиристранния международен турнир в Кипър, съобщи официалният сайт на БФС. Надпреварата е от 5 до 8 февруари 2007 година. На 6 февруари в първия мач тимът на домакините играе срещу Унгария, след което е и срещата на избраниците на селекционера Христо Стоичков.

Загубилите първите срещи ще се изправят един срещу друг на 7 февруари в спор за третото място. Веднага след това е и финалът. Много е вероятно на състезанието в Кипър участие да не вземат националите, подвизаващи се в английското първенство. Под въпрос са и други "чужденци". При това положение на турнира ще се пуснат главно футболисти от нашия шампионат.