Бившият президент на Професионалната футболна лига и Българския футболен съюз Валентин Михов отдели няколко минути от напрегнатото си ежедневие, за да сподели своето мнение по част от темите, вълнуващи футболната ни общественост.

Г-н Михов каза какво мисли за назначаването на Ясен Петров за селекционер на националния отбор по футбол, а разкри и интересна подробност за специалиста, още от състезателната му кариера.

Освен това реномираният ни респондент загатна, че няма против назначаването на млади, успели в спорта личности на ръководни позиции в най-популярната игра, стига те да имат подготовката и необходимия опит за да управляват.

Снимка 460108

Източник: LAP.bg

Валентин Михов също така увери, че вече се намира в добро здраве и няма коронавирус.

Предлагаме на вниманието ви основните опорни точки от разговора ни:

"Да, добре съм. Всичко е наред с мен, наистина. Нямам коронавирус, за което съм доволен. На другите неща не обръщам внимание. Проблемите ми остават в миналото. Вероятно е било просто грешка. Опитвам се да бъда положителен и да гледам по този начин на нещата.

Снимка 498816

Източник: БГНЕС

Назначението на Ясен Петров за национален селекционер е добра новина, ако трябва да продължим в същия позитивен дух. Младите специалисти трябва да получават необходимото внимание, а също така и доверие, разбира се. Такъв е и неговият случай.

Да, той разполага с определен потенциал в отбора ни, но ще видим как ще го използва и развие. Нека не се избързва с прогнозите и с трупането на излишно напрежение. Има време, за да видим как ще се случат нещата.

От Индия до Бразилия - световен отзвук за Ясен Петров

От Индия до Бразилия - световен отзвук за Ясен Петров

Очаквано, най-голям е интересът в Китай, където Петров е боготворен

Аз го уважавам много. Още откакто беше състезател. По време на активната му кариера. Доказателство за това е, че го исках в отбора си, когато бях президент. Пожелавам му успех, това е сигурно.

Снимка 514031

Източник: LAP.bg

Да, Стилиян Петров е сред имената, които се разглеждат в публичното пространство, измежду евентуалните кандидати за президент на Българския футболен съюз. Но самият той ми се струва, че каза, че по-скоро няма да се кандидатира за позицията.

Стилиян Петров: Ако реша, мога да бъда правилният човек за БФС

Стилиян Петров: Ако реша, мога да бъда правилният човек за БФС

"Но не искам да се замесвам в това"

Добре е да се дава път на младите и успешни в спорта личности. Но също така е отлична идея и те да са достатъчно опитни за дадения пост. Той носи огромна отговорност. Виждате, че с липсата на конгрес, с оставките и някои от промените се внесе още напрежение. В тази обстановка трябва да си преминал през управлението, да си запознат с нещата от първа ръка, за да се опиташ да се справиш подобаващо със ситуацията.

Комбинация от него и опитен управленски екип? Може би това би било по-подходящо.

Не мога да кажа със сигурност, защото не аз взимам решенията. Стилиян сам ще си прецени дали иска и дали ще се кандидатира за президент. Решението е изцяло негово", сподели Валентин Михов.

Валентин Михов: Вие преценете дали мога да се кандидатирам за президент на БФС

Валентин Михов: Вие преценете дали мога да се кандидатирам за президент на БФС

"Разумните от УЕФА и ФИФА трябва да се замислят за решенията си"