Треньорът на Пирин (Благоевград) северноирландецът - Уорън Фийни, даде интервю пред местните медии по повод предстоящия двубой от световни квалификации между родината му и България.

Срещата е в сряда на стадион "Уиндзор Парк" в Белфаст.

Фийни, който познава отлично обстановката в България, предупреди сънародниците си, че ги очаква "опасен мач", поради факта, че трикольорите имат нов наставник в лицето на Ясен Петров, който според Фийни, ще освежи отбора.

"Това е един труден мач, защото България има нов треньорски щаб. Има и забавен момент, защото бащата на един от вратарите ми, е в него (бел.ред. - Георги Шейтанов). Има сериозна закачка между нас, защото те казват, че са по-добрия отбор, но аз отговарям с това, че те са с цели 29 места зад нас в световната ранглиста.

Ще бъде трудно обаче, защото новият треньор на България е много опитен, бил е наставник в чужбина и смятам, че определено ще промени нещата. Няма неуважение към предишния селекционер, но при него те не бележеха голове. Мисля, че те ще освежат състава и това е опасен мач за Северна Ирландия, защото все още не сме видели много от новия отбор на България", каза още специалистът.

Ясен Петров: Отиваме да се борим, знаем какво ни чака

Ясен Петров: Отиваме да се борим, знаем какво ни чака

"Наясно сме със стила на Северна Ирландия"