Националът Тодор Неделев ще бъде транспортиран в България в сряда, 22 юни, съобщиха от Българския футболен съюз. Това стана ясно след последните консултации между Българския футболен съюз, проф. Шота Ингороква и д-р Бисер Бочев, който е неотлъчно до полузащитника в Университетската болница в Тбилиси.

Още в петък Неделев ще бъде изписан от неврохирургичното отделение и ще бъде настанен в местен хотел, а идната сряда ще отлети от Грузия - като за целта Българският футболен съюз вече е ангажирал частен санитарен самолет, оборудван с необходимата техника и медицински специалисти на борда.

Всички разходи по организацията и транспортирането на национала както от Грузия до България, така и на родна земя, се поемат от БФС.

Състоянието на Тодор Неделев след претърпяната операция се подобрява с всеки изминал ден, а периодичните електроенцефалограми показват напълно нормална електрическа активност на мозъка.

Тодор Неделев е във все по-добро състояние, вече може да се движи самостоятелно

Тодор Неделев е във все по-добро състояние, вече може да се движи самостоятелно

И е в добро състояние на духа

Неделев пострада много сериозно ден преди мача Грузия - България от 4-ия кръг на група С4 на турнира Лигата на Нациите. Това стана след като двата автобуса, с които бяха извозвани българските играчи от летището към хотела, се сблъскаха. Наложи се операция на главата, а в момента халфът на Ботев (Пловдив) е в грузинската столица и се възстановява.