Един от основните футболисти на националния ни отбор - Петко Христов, говори пред "Блиц" ден преди първия мач на България в европейските квалификации за Евро 2024. Наш опонент ще бъде Черна гора.

"Няма лесни стартове. Всеки мач на националния отбор е важен. Надяваме се да изиграем добри два мача и да покажем ново лице, да продължим добрите мачове, след като направихме три положителни резултата и равен с Люксембург. Стремим се да подобрим играта и да направим добри резултати. Но не е на всяка цена. Най-важното е да сме отбор, да сме колектив, и с времето да станем още по-добри.

Мотивация трябва винаги да има, щом си в националния отбор. Треньорът ни помага много, дава ни нови наставления. Ако спазим всичко, което ни показва на тренировките, и това, което правим, ще се поздравим с успеха срещу Черна гора.

Дано стадионът да е пълен. Последните години подкрепата за националния отбор не е много голяма, но се надявам с доброто ни представяне да върнем зрителите пред екраните и хората по стадионите. Тогава всеки мач ще се чувстваме добре и ще показваме добри резултати".

Марушич се закани на България: Точката в Разград не е опция, отиваме за победа

Марушич се закани на България: Точката в Разград не е опция, отиваме за победа

България и Черна гора откриват кампанията в група G на Европейските квалификации утре