Селекционерът на националите Любослав Пенев ще гледа на живо тези от съперниците ни в световните квалификации, които ще играят на Евро 2012. Ел Голеадор планира да разузнава Чехия в сблъсъка с Русия още в първия ден на еврофиналите в Полша и Украйна. Двубоят е на 8 юни на 40-хилядния стадион във Вроцлав.

Програмата на Пенев не е публикувана официално, но най-вероятно неговият втори ход от експедицията с цел шпионаж ще е двубоят Италия - Испания, който е в Гданск на 10 юни, пише "Труд".

Именно срещу “адзурите” България стартира кампанията Мондиал 2014 на 7 септември (петък) в София.

Освен Чехия и Италия останалите ни конкуренти в групата са Дания, Армения и Малта.

За първи път в историята ни двубоите ще анализират от мястото на събитието и асистентите на Любо Пенев. Испанецът Давид Родригес и Радослав Здравков също ще бъдат командировани от БФС на еврофиналите за мачове на наши съперници по пътя към световното в Бразилия.

Сезонът у нас ще завърши с две контроли на националите - срещу Холандия в Амстердам на 26 май и с Турция на 29-и в Залцбург. Не е планиран чартърен полет за двубоите и футболистите ще пътуват в икономична класа и с различни авиокомпании. Все още щабът не е взел окончателно решение за лагер преди двубоите.

Ще се действа съобразно ситуацията и ако поне осем-девет футболисти от избраниците на Пенев нямат ангажименти в края на сезона в първенствата си, ще бъдат призовани на лагер. Селекционерът лично е инспектирал терените и хотела за избраната база в Правец.