Националният отбор на България по футбол ще се опита да постигне първа победа в Европейските квалификации в група G по пътя към Германия 2024 при третото си гостуване в кампанията довечера в Черна гора.

Не половината от квалификационния цикъл лъвовете имат две точки от четири мача, а Черна гора е с 5 с единствената си победа над България през месец март в Разград.

Посланикът на България в Черна гора ще подкрепи националите

Посланикът на България в Черна гора ще подкрепи националите

Ръководителят на мисията поздрави ръководството на БФС и приветства футболистите с "Добре дошли"

Футболната федерация на малката балканска страна пусна билетите в продажба в петък по обяд на касите на Спортен комплекс Мoрача, като най-евтино се влиза зад вратите - срещу 3 евро. Най-скъпите билети са за сектори С и D, които са по 12 евро. Феновете, които не са успели да си вземат пропуски, могат да го направят до самото начало на срещата, което е в 19:00 часа българско време.

Обособена българска агитка в някой от секторите не се очаква да има. Вероятно българската подкрепа от трибуните ще бъде малко над 100 човека, разположени във ВИП-сектора или близо до ложите.

Кръстаич не спира с ротациите

Кръстаич не спира с ротациите

Сърбинът смени куп играчи, като доста често те бяха поставяни на непривични за тях позиции

До момента обаче интересът и на местните не е никак голям. До вчера бяха продадени малко над 2 хиляди билета, според местни журналисти. С днешните покупки на пропуските реално би било стадионът да бъде изпълнен малко под половината от капацитета си или около 4 хиляди човека. Официално съоръжението в Подгорица има 11 050 места.

Със сигурност обаче публиката ще бъде доста по-малко, на първо място заради частичните реновации, които се правят в някои сектори и в момента затворени за публика. Освен това и след равенството в Литва (четвъртък) и намаляването на шансовете за оставане в битката за високо класиране е логично фенският ентусиазъм да стихне. Това е в пълен противовес в домакинството срещу Сърбия на 29-и март, когато стадионът беше разпродаден до край седмици преди мача.

В днешните си материали за мача медиите също подхождат предпазливо - "Да видим къде сме?" (в "Лобспорт") или пък "Черна гора - България: Обратно към надпреварата или към реалността" (вестник "Вести").

До момента двата отбора са играли седем пъти по между си, но интересното е, че българите в Подгорица винаги са завършвали при един и същи резултат - равенство. Благой Георгиев от свободен удар фиксира 2:2 в изобщо първия мач на независима Черна гора през 2008-а година. През 2019-а визитата приключва 0:0, а през 2011 - 1:1. В тези седем мача България има една победа, а Черна гора - две.