Българският национален отбор по футбол ще проведе днес първата си тренировка под ръководството на Лотар Матеус. Германецът, който замени на поста Станимир Стоилов, ще изведе избраници си на първо занимание в 17 часа в Правец. Официалния си дебют начело на представителния ни тим Матеус ще направи в петък при гостуването на Уелс в Кардиф.

Ето и избраниците на Матеус:

Вратари: Николай Михайлов, Владислав Стоянов, Боян Пейков
Защитници: Иван Иванов, Живко Миланов, Валентин Илиев, Веселин Минев, Йордан Милиев, Павел Виданов, Николай Бодуров, Петър Занев
Полузащитници: Чавдар Янков, Даниел Димов, Георги Пеев, Николай Димитров, Станислав Ангелов, Стилиян Петров, Благой Георгиев
Нападатели: Димитър Рангелов, Мартин Петров, Ивелин Попов, Димитър Макриев, Валери Домовчийски, Цветан Генков.

Програма на националите:
Отборът се събира на лагер в хотел RIU Правец на 4 октомври (понеделник) в 15 часа, а първата тренировка ще се проведе в Правец от 17 часа и ще бъде открита за представителите на медиите.

На 5 октомври, вторник, от 10 часа в Правец ще се проведе закрита за представителите на медиите тренировка. От 16 часа в същия ден селекционерът Лотар Матеус ще даде пресконференция в хотел RIU Правец, а от 17 часа ще се проведе открита тренировка на отбора.

В сряда, 6 октомври, тренировката е с начален час 10 часа, но е закрита за медии. В 16 часа отборът заминава с чартърен полет за Кардиф. Програмата до мача с Уелс и след това до контролата със Саудитска Арабия ще бъде съобщена допълнително.