Новият национален селекционер на България Лотар Матеус сподели на пресконференция преди мача с Уелс, че гостуването в Кардиф ще е като финал за нас. Германецът изрази съжаление, че Димитър Бербатов е непреклонен в решението си да се откаже от националния отбор. Матеус каза също, че атмосферата в отбора е позитивна, въпреки слабите резултати до момента.

"Много се радвам, че ми предстои първия мач начело на България. За нас гостуването на Уелс е като финал - ако спечелим ще се върнем в играта, в противен случай се отдалечаваме от първите места", започна Матеус.

"Използвах последните 10 дни, за да се запозная с обстановката в българския футбол, в националния отбор и да разузная съперниците ни. Съжалявам, че футболист като Димитър Бербатов се отказа.

Относно Валери Божинов - имахме дълъг разговор. И двамата сме на мнение, че в момента не се намира в най-добрата си форма. Валери ми обеща, че ще работи здраво, за да се върне в националния отбор. Той е страхотен футболист. За всеки обаче трябва да стане ясно, че ще играе в националния отбор само ако е във форма. В противен случай няма как да бъде извикан", каза още Матеус.

Относно състава Метеус разкри: "Миланов и Минев няма да играят срещу Уелс. И двамата имат мускулни проблеми. Искам да разчитам само на играчи, които са на 100% готиви. Кои ще започнат мача и каква ще бъде схемата ни на игра няма да кажа сега. Не искам да правя услуга на селекционера на Уелс.