Националният селекционер Лотар Матеус даде интервю за "Труд", в което разказва любопитни подробности за живота си в България и работата начело на "трикольорите". Германецът призна, че на нашите футболисти все още им липсва достатъчна физическа издръжливост, но пък за сметка на това са добре подготвени технически. Матеус каза също, че е впечатлен от българското бяло вино, но не и от родната храна, която "е много калорична".
"Позволих си да повиша тон на полувремето на мача с Уелс. Не бях доволен, защото не бяхме концентрирани. Тогава станах по-агресивен, по-шумен. "Ако искате да загубите мача - играйте така! И ще паднем. Но! Вие имате качества. Трябва нещо да покажете! Да покажете страст, агресивност, комбинативност". Всичко това ми липсваше през първото полувремe. Футболистите излязоха и заиграха така, както очаквах", разказва Матеус за първия си мач начело на България.
"Трябва ни малко повече кондиция. Който не притежава кондиция в средата на второто полувреме, не може да работи концентрирано. Не може да бъде самоуверен и не може да постига резултати. България е загубила своята самоувереност. Аз искам да я върна", каза още Матеус.
Относно родните напитки и храни, Матеус сподели: "Опитах българско бяло вино. Не очаквах, че е толкова добро. Знам, че добри са италианските, френските вина. Не бях опитвал българските. Предпочитам на вечеря чаша вино и минерална вода, пия по-малко бира. Храната? Струва ми се тежка. Силна, много хранителна, калорична. Човек трябва да внимава, защото бързо може да напълнее".
streamer
на 28.10.2010 в 19:28:55 #16Впечатлен е от българското вино ----------- Трябва да опита и ракията
kozlodoev
на 28.10.2010 в 18:55:58 #15"българското сирене , което много сполучливо гърците маркетират и още ред други ястия" И кое точно прави въпросното сирене точно българско, всъщност?
buddy
на 28.10.2010 в 16:55:03 #14Абе, Лотаре, като ти е тежка храната, яж леща с чесън, гювечета, пилешки хапки и е вече време да минаваш на червено вино - то е по-добро и по-полезно от бялото... И не забравяй да замезваш с овче сиренцен наръсено с малко червен пипер и зехтин
YasoBaso
на 28.10.2010 в 13:59:22 #1328. Трифон Иванов | 28.10.2010 13:56 Ясабо е типичен представител на говеждата общонст ========================= А бе, сральо, ти ли даваш оценки, бе...
Трифон Иванов
на 28.10.2010 в 13:56:19 #12Ясабо е типичен представител на говеждата общонст. Веднага трябва да каже нещо за нечия майка. Това е породено от факта, че баща му системно го изнасилвал, докато майка му е заснемала семейната им касета.
YasoBaso
на 28.10.2010 в 13:50:48 #11та ние и нормални домати вече нямаме!?? берат ги зелени за склад и ги "узряват" когато някой магазин им поръча ===================== Аааа, домат има...хубав, розов домат, по-скъп, но много сочен!!!
Varimathras
на 28.10.2010 в 13:39:29 #10то виното хубаво... ама каквато партида уцелиш... за ВСИЧКО сме така - появи се нов кашкавал, 2-3 партиди са ОК за зарибявка и после почват лайната НИККОГА няма да имаме качествено вино, известно по света - защото ще го подменят с менте на 2рия месец Нито кисело мляко, сирене, кашкавал и тнт... омг пастет, кренвирши? та ние и нормални домати вече нямаме!?? берат ги зелени за склад и ги "узряват" когато някой магазин им поръча за тва аз ям немски, холандски сирена, кашкавал...гръцки плодове, българско - само месо и вода но подозирам че и тия двете скоро ще наакат
YasoBaso
на 28.10.2010 в 13:32:58 #920. jabberwock | 28.10.2010 13:25 А краставица с оцет и мускатова ==================== Хаха, а в пицарията на ъгъла на Денкооглу и Борис в менюто има "Българска закуска", която включва и 50гр. гроздова!
YasoBaso
на 28.10.2010 в 13:30:35 #8Регистриран на: 04.03.2010, 21:50 18. Трифон Иванов | 28.10.2010 13:24 Изсирам се като бетоновоз в устите на всички колинарни специалисти, без армейците Лого и Leci11! Сега дъвчете и ми кажете каква кухня е това ============================ Кухня?!?? Това не е кухня! Това са лайната, с които свинската ти майка те е тъпкала като бебе и са замествали нормалната бебешка каша и сега си пълен с говна! А сереш като бетоновоз, защото халката ти е разжлембена и не държи налягане!
Трифон Иванов
на 28.10.2010 в 13:24:01 #7Изсирам се като бетоновоз в устите на всички колинарни специалисти, без армейците Лого и Leci11! Сега дъвчете и ми кажете каква кухня е това!
YasoBaso
на 28.10.2010 в 13:23:08 #6A тeлешко със сини сливи? Жестока работа!
Leci 11
на 28.10.2010 в 13:13:18 #5Всичко на всичко наистина българските яденета не са повече от 5. Останалото са привнесени отнякъде. А за сърбите не говорете, щото и при тях 90% идва отнякъде, основно са турски. Сърбетата само са сменили месото, от телешко и агнешко към свинско. Т'ва не пречи да си плющим местни манджи с много калории, ей така - като захапеш свинските ребра и да потече мазнина..кефф..
IL Cavaliere
на 28.10.2010 в 13:10:35 #4Охо , интересна тема за БГ кухня - честно казано ако говорим за вина , то БГ вината не отстъпват според мен на никои други , за мен всички са доста добри - имам претенции ,че съм пил действително вина от почти цял свят. Честно казано така наречените Премиер Гран Крю вина във Франция( където живея) са си сериозен маркетинг - ок и качество, но не превъзхождащо според много от сомелиерите БГ вината . На Фер дьо Монд за вина преди 3 години БГ Мавруд беше класиран на второ място след Шато Лафит (Бордо Премиум Гран Крю). Толкова за Вината. Относно кухнята - хмм . Факт е , че нашите кухни са доста смесени - Балканските. Но е и факт , че все пак имаме и наши уникални ястия при това не съвсем калорични - пиперки с доматен сос, сирене по шопски, кисело мляко с розово сладко( абсолютно уникални ) , филе от лефер на плоча с розови листа, българското сирене , което много сполучливо гърците маркетират и още ред други ястия. БГ кухня има - липсва БГ хранителна култура. Във Франция са майстори на кулинарията и хората експериментират - това е нужно и в БГ. Сега ясно ми е , че леля ти Гинка от Ляхово , ще клепа като плъх в брашно ако и обясниш, че не бива на всяка манджа да слага чубрица и черен пипер , но ..... това е реалността.
YasoBaso
на 28.10.2010 в 13:08:37 #38. jabberwock | 28.10.2010 12:51 Тениска, проблемът не е в продуктите, а в ниската ни хранителна култура ======================= Джаб, що му говориш, бе... На тоя идеята му е някой да си купи неква тениска...да не мислиш, че ще те прочете и ще ти отговори...
LOGO
на 28.10.2010 в 13:06:10 #2jabberwock, не си прав за българската кухня! Има си я и си ни е вкусна
YasoBaso
на 28.10.2010 в 11:23:03 #1"Ако искате да загубите мача - играйте така! И ще паднем. Но! Вие имате качества. Трябва нещо да покажете! Да покажете страст, агресивност, комбинативност". ======================= Спри малко киното, бре... Тоя Холивуд ви взе здравето!!!