Националният селекционер Лотар Матеус даде интервю за "Труд", в което разказва любопитни подробности за живота си в България и работата начело на "трикольорите". Германецът призна, че на нашите футболисти все още им липсва достатъчна физическа издръжливост, но пък за сметка на това са добре подготвени технически. Матеус каза също, че е впечатлен от българското бяло вино, но не и от родната храна, която "е много калорична".

"Позволих си да повиша тон на полувремето на мача с Уелс. Не бях доволен, защото не бяхме концентрирани. Тогава станах по-агресивен, по-шумен. "Ако искате да загубите мача - играйте така! И ще паднем. Но! Вие имате качества. Трябва нещо да покажете! Да покажете страст, агресивност, комбинативност". Всичко това ми липсваше през първото полувремe.  Футболистите излязоха и заиграха така, както очаквах", разказва Матеус за първия си мач начело на България.

"Трябва ни малко повече кондиция. Който не притежава кондиция в средата на второто полувреме, не може да работи концентрирано. Не може да бъде самоуверен и не може да постига резултати. България е загубила своята самоувереност. Аз искам да я върна", каза още Матеус.

Относно родните напитки и храни, Матеус сподели: "Опитах българско бяло вино. Не очаквах, че е толкова добро. Знам, че добри са италианските, френските вина. Не бях опитвал българските. Предпочитам на вечеря чаша вино и минерална вода, пия по-малко бира. Храната? Струва ми се тежка. Силна, много хранителна, калорична. Човек трябва да внимава, защото бързо може да напълнее".