Националният селекционер Лотар Матеус заяви категорично, че никакво намерение да напуска националния отбор на България и се надявам да води "лъвовете" поне до 2014г.

"Предстои ни много важна квалификация срещу Черна гора. Биха ни в София и сме силно мотивирани да се реваншираме за този неуспех.Осъзнаваме, че този мач е много важен за нас. Идвам сега в София и за финала за Купата на България между ЦСКА и Славия. В състава на ЦСКА има доста национали и искам да видя тяхното състояние."

"В събота след края на шампионата ще определя групата от 22-ма играчи. След това отиваме в Корсика, а от там в Черна гора. Не е проблем Маркиньос да играе в националния отбор, въпреки че не е роден в България. Вижте Германия - там имаме Месут Йозил, Клозе, Подолски, които са ядрото на отбора. Най-важното е да се намерят добри футболисти, които да защитават екипа."

"Няма да ходя в Партизан. Медиите обичат да си измислят заглавия. Там имам много приятели и често се чуваме. Надявам се да остана в България до 2014 година", каза Матеус пред ТВ7.