Юношите на България до 17 години съкрушиха връстниците си от Македония с 4:1 в контролна среща, играна в Благоевград днес, съобщава Е-79. В деня, в който „лъвчетата" научиха съперника си за предстоящото европейско първенство, на което сме домакини, те бяха безапелационни срещу съседите. Това е втори мач на националния отбор на тази възраст в Благоевград от началото на тази година, след като в края на януари възпитаниците на Александър Димитров биха с 1:0 Турция.

На трибуните на благоевградския стадион бяха емблематични футболисти на Левски като Даниел Боримиров и Станислав Ангелов - Пелето. А също така и наставникът на юношите до 19 години Светослав Тодоров и помощникът на Тони Здравков в младежкия национален отбор Петър Михтарски. Любопитното е, че синът на Боримиров - Алекс започна титуляр, както и синът на вратаря Георги Шейтанов - Димитър.

В днешния мач двата отбора си вкараха за 11 минути през първата част цели 4 гола. Томислав Йорданов откри в 26-ата минута, останал сам срещу вратаря Трайчевски. Последва нещо рядко срещано - само за 4 минути паднаха 3 гола (между 34 и 37). Най-напред Садики изравни за 1:1 в 34-ата, а в ответната атака Чандаров с глава вкара за 2:1. 120 секунди по-късно роденият в Гоце Делчев нападател на ЦСКА Павел Головодов със страхотен удар с левия крак от 22 метра покачи на 3:1.

След почивката и в двата отбора бяха направени много смени, темпото на игра поспадна, но все пак в 72-ата минута Росен Кръстев с удар от близо оформи крайното 4:1.