Националният селекционер - Младен Кръстаич увери, че България ще търси победи в контролите срещу Кипър и Люксембург, за да продължи възходящата си линия на представяне. Ето какво сподели той пред колегите от БНТ:

"Още на първата си пресконференция казах, че очаквам от играчите да дават всичко от себе си. Националният отбор е върхът на българския футбол. Искам да разберат как един голям спортист трябва да се отнася към своята страна.

Още промени в състава на България за контролите с Кипър и Люксембург

Още промени в състава на България за контролите с Кипър и Люксембург

По медицински причини отпаднаха Виктор Попов, Илиян Стефанов и Доминик Янков

Предишните два мача бяха добри. Вероятно хората не очакваха подобна реакция. За съжаление младите ни футболисти не играят редовно в клубните си отбори. Трябва да им се дава шанс. Тук има наистина качествени футболисти. Момчетата са неопитни и трябва да се рискува. Същината е да се поема отговорност.

В бъдеще ще има върхове и спадове, но ще искаме дисциплина. Идеалният футболист за България е необходимо да следва световните стандарти. Важен е и характерът на играча. В националния отбор ще викам играчи, които да отговарят критериите на мен и щаба ми. Ще се опитам да изградя гръбнак от 50% от играчите, но и те няма да имат запазено място.

Никога няма да говоря за отделни играчи. Който отговаря на стандартите - той ще бъде повикан. Може да ме питате още 100 пъти за Чочев, но аз държа на мнението си. Никой не е отписан, само трябва да дойде точният момент.

Вече започваме да летим в облаците. Не позволявам това да се случи. Нека минат контролите, а групата ни за Европейското не е никак лесна. Нека сме реалисти Сърбия и Унгария са по-добри от нас, ние сме едно ниво с Черна гора, а за Литва трябва да внимаваме да не ги подценим. Този отбор е бъдещето на българския футбол за следващите 10 години".

Станислав Шопов заменя Илиян Стефанов за контролите срещу Кипър и Люксембург

Станислав Шопов заменя Илиян Стефанов за контролите срещу Кипър и Люксембург

Футболистът на Левски не е на разположение на Младен Кръстаич заради контузия на глезена