Снощи националният отбор на Пловдив, простете, България, записа нова срамна страница във футболната си история. Обичайно, пораженията от Литва са приемливи единствено на баскетболния паркет, но не и когато се съревноваваме с балтийците на т.нар "зелен килим".

Впрочем във Вилнюс настилката бе изкуствена. А ние на имитацията сме си свикнали. От дълги години всичко в българския футбол е фалшиво. Най-вече управлението му. И поради този факт стигаме до резултати като вчерашния.

Скандалът UEFALeaks става огромен, уличиха Борислав Михайлов в измами (ДОКУМЕНТИ)

Скандалът UEFALeaks става огромен, уличиха Борислав Михайлов в измами (ДОКУМЕНТИ)

Опитал да вкара съмнителни "задморски фирми" да строят игрища

Настоящото ръководство на БФС уцели точната формула за това как да съсипе най-популярната игра в държавата. Много просто - вземете няколко управленеца, интересуващи се приоритетно от своите лични интереси, добавете към тях Изпълком само от доверени хора, лишен от всякаква интрига шампионат и основата е положена. За да се превърне в хомогенна смес, разбъркайте с отявлени клубни пристрастия, тотална абдикация от ДЮШ и стадиони-франкенщайни. Залейте националния ни отбор с получената съставка, като ще имате готов за сервиране - перманентен срам и поредица от потресаващи резултати.

Снимка 514030

Източник: LAP.bg

Но виновни няма. Да не би Боби Михайлов и сие да играят на терена, ще се оправдаят от "Бояна". Та те дават перфектните условия за подготовка. За такава база като нашата мечтаят всички на Балканите, но защо тогава сме най-слабите на целия полуостров?

Йордан Лечков: В БФС получаваме незаслужени атаки, Бербатов не може да спечели

Йордан Лечков: В БФС получаваме незаслужени атаки, Бербатов не може да спечели

"Промяната не става с посочване на грешки"

Отговорът е един - безочлива наглост. Доказателствата идват от последните разкрития на колегите от bird.bg. Стремеж за закупуване на прескъп автобус за БФС и опит за вкарване на съмнителни "задморски фирми" да строят игрища в България по проект за 1 милион швейцарски франка. Писмо от доказан "далавераджия" като Мишел Платини, който през 2013 година сам се чуди какво става със строежа на базата в "Бояна" и къде са парите на УЕФА...

А тепърва ще излизат още по-нелицеприятни истини от задкулисието...

Дали става въпрос за съмнителни схеми, слаб национален отбор или проблеми в родния шампионат, отговорът на БФС винаги идва с назидателен тон. Лечков, чичо Венци, Фурнаджиев... Всяко тяхно изказване е съпътствано с контрааргументи, заплахи... Понякога се дава и някоя изкупителна жертва, за да може купонът да продължи.

УЕФА е искала да спре финансирането на базата в "Бояна"

УЕФА е искала да спре финансирането на базата в "Бояна"

Това се случва през 2013 година

Предстои да разберем дали на 12 октомври българският футбол ще поеме към различна посока от досегашната. Положителна промяна, за която настояват мнозина. Малцина са обаче тези, които май са готови да "вдигнат меч" срещу сегашната власт.

Снимка 448358

Източник: LAP.bg

Точно тези, които ги "страхуват" пък са хората, произвеждащи играчи, представящи "гордо" националния ни тим по света и у нас. Срещу Литва бяхме тотално надиграни и това си личеше по всеки един показател. 134-ия в световната ранглиста ни надви с два гола разлика. А пред балтийците са държави като Руанда, Антигуа и Барбуда и Туркменистан.

Във Вилнюс загубата по-скоро не дойде на терена, а още в съблекалнята. Българските футболисти имат подобаващ тактически и технически потенциал, но са без каквото и да е самочувствие. Изглеждаха уплашени и несигурни срещу литовците, на които пък грам не им пукаше. Високо реноме се гради с победи и добри резултати, но във важните мачове. Не с 4:0 срещу Грузия в контрола или с един единствен фойерверк срещу Италия.

Христо Ристосков пред ТОПСПОРТ: Подозирам, че Венци и Боби са от Китайската комунистическа партия

Христо Ристосков пред ТОПСПОРТ: Подозирам, че Венци и Боби са от Китайската комунистическа партия

Те са свинкнали с чужда пита помен да правят, коментира бившият рефер

Давам ви за пример Димитър Илиев и Тодор Неделев. По терените на efbet Лига ходят тежко. Играят на висота и имат статута на големи звезди. Стигне ли се до международна среща обаче, промяната им е многозначителна, при това с негативен оттенък. Логично е да се досетим защо не направиха и кариери в чужбина.

Снимка 549640

Източник: Team Bulgaria

В момента българският футбол е като Дионтей Уайлдър. Грубо нокаутиран и почти в несвяст на пода. Виновници колкото искаш, та дори и ние журналистите. За да се оттласнем от дъното ни трябва мощен стимул за промяна. Време е това ръководство на БФС да хвърли "бялата кърпа", отстъпвайки място за поредните, които ще ни "оправят футбола". Рокадата просто е задължителна. Оттук насетне гледаме с надежда към 12 октомври, за да не се повтаря Вилнюс, и най-вече да няма още един управленски "цикъл", знаете на кого...

Снимка 455023

Източник: БГНЕС