Бившият футболен рефер Христо Ристосков даде интервю за ТОПСПОРТ, в което отговори на нападките на президента на Славия Венцеслав Стефанов. Босът на "белите" заяви пред "Спортал", че Ристосков е от тези хора, които само са взимали от футбола. В отговор на това бившият съдия заяви, че след Конгреса на Стефанов ще му се наложи да защитава президента на БФС Борислав Михайлов в съда.

Ето какво каза Ристосков пред ТОПСПОРТ:

"Съжалявам, че чичо Венци не разбира моята ирония. С най-добри чувства към него, като дългогодишен ръководител. Аз нямам претенции нито да ме познава някой в Европа, нито да съм някакъв ръководител, нито да съм голям съдия. Той обаче не трябва да ми обяснява, че внукът на бай Дончо калайджията е голям шеф, защото Боби Михайлов е пословичен с това как не трябва да се ръководи федерация. Всички пари, които дойдоха по футболните програми от сателит се вижда, че не са похарчени като хората.

Христо Ристосков пред ТОПСПОРТ: Получавам неприятна информация за "Пандора", чичо Венци се е вдетенил

Христо Ристосков пред ТОПСПОРТ: Получавам неприятна информация за "Пандора", чичо Венци се е вдетенил

"Малките клубове са движещата сила на изборите"

Ако Стефанов се чувства бледен юноша, нека той се запише при неговия приятел в Благоевград - Васил Жечев и да завърши право. Защото във вторник (б.а. след Конгреса) ще се налага да го защитава, тъй като на Михайлов му предстои съд и затвор.

Нека Стефанов спре да се занимава с глупости. Аз знам, че 30 години Славия играе честно, той е известен в нашите среди като "Чичо Венци-Честния". Той не участва в уговорени мачове. Да спре да защитава този треторазреден вратар. Същият този си замина от Изпълкома на УЕФА точно под давлението на Александър Чеферин и точно под давлението на спонсорите на европейската футболна организация. Защото именно спонсорите знаят какво става с парите им в България. Един ден ще му търсят отговорност за това нещо.

Ще пратя на Стефанов снимки от програмата "Forward", когато правеха нашето тренировъчно игрище. Правехме фотоси с дрон от момента, в който започнаха да работят до момента, в който си тръгнаха. Така ще видим какво показват снимките и какво пише на фактурите. Ако Венци иска да ми се обади, да не се прави на ощипана госпожица.

Борис Станков: Бербатов е лидер, БФС няма абсолютно никакъв стратегически план

Борис Станков: Бербатов е лидер, БФС няма абсолютно никакъв стратегически план

"Призовавам клубовете да гласуват по съвест и да си тръгнат с гордо вдигната глава от конгреса"

Комунистите докарват три неща - чума, коронавирус и популизъм. Подозирам, че Венци Стефанов и Боби Михайлов са от Китайската комунистическа партия. С пари не можеш да купиш демокрацията.

Надявам се, че нашите клубове са се организирали и ще си направят промяната. Ако те отново си изберат Михайлов, да си пасат магаретата по стадионите, както е в момента по някои райони. Все пак вярвам, че клубовете знаят, че е време за промяна и да заменят този четвърторазряден ръководител завинаги от българския футбол.

Много от аматьорските клубове могат да се самоиздържат, стига да има някой, който да им покаже как. Човек, като Венци Стефанов няма как да им покаже, нито Боби Михайлов. Те са свинкнали с чужда пита помен да правят.

Като са толкова големи футболни хора, защо в Управителния съвет на "Национална база" ЕАД членуват Иван Драшков и секретарката на Михайлов, а не сложат футболни хора? Направо да сложат Цола Драгойчева, Вълко Червенков, Дража Вълчева и Тодор Живков и ще си направят една мегатоталитарна организация".