Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов е имал тайна договорка с треньорското ръководство на "лъвовете" и ръководството на БФС за завръщането си в представителния ни тим, съобщава "Блиц". Много опитният футболист е разговарял на няколко пъти по темата с представители на щаба.

Идеята е била Попов да облече отново екипа на България за решителния плейоф за класиране на Евро 2020 с Унгария. Мачът е на 8 октомври на Националния стадион "Васил Левски", а при победа ще играем месец по-късно отново  у дома в решителна битка с победителя от срещата Исландия - Румъния.

За нещастие Ивелин Попов получи тежка контузия, малко след като премина в руския Сочи. Това наложи спешна операция на футболиста в Барселона и продължително възстановяване.

Ивелин преди дни показа на профила си в социалната мрежа "Инстаграм", че е в отлични отношения със селекционера Георги Дерменджиев.

Дерменджиев изпитва остра нужда от свежест в атаката. Един от ключовите ни играчи Кирил Десподов все още не е в оптимална форма, защото дълго време се възстановяваше от коронавирус.

Спас Делев може и да блести с екипа на Арда, но в представителния ни отбор е далеч от нивото си отпреди години.

Проблеми за Дерменджиев има и в други зони на терена, включително и в защита. Това ярко се видя в първите ни два мача за Лигата на нациите. И срещу Ирландия, и срещу Уелс допуснахме голове в последните минути. Един от "отличниците" в отбрана е налаганият за титуляр в ЦСКА Пламен Гълъбов.

БФС с кредит на доверие към националния селекционер Дерменджиев

БФС с кредит на доверие към националния селекционер Дерменджиев

"Очаквам победа над Унгария", надява се вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев