Ивелин Попов беше най-очакваният наш национал за интервю след края на европейската квалификация с Чехия. Капитанът изигра последния си двубой с екипа на "трикольорите", като увери, че няма как да промени решението си за предстоящите баражи. Ето всичко по-интересно от неговото последно изказване като активен футболист на държавния ни тим:

"Горд съм, че си спазих думата, че след мача с Англия ви казах, че ще вземем победа. Имаше писания чехите ще идват пияни, заляни, но това е мач на национално ниво. Аз съм дал дума, че спирам и колкото и да е тежко на децата, жената, плачат, няма връщане. Аз отново ще бъда в тази съблекалня след някоя друга година. Поздравявам Божидар Краев за включването му, радвам се, че е казал, че той ще ме замести".

Божидар Краев се обяви за наследник на Попето и пожела фланелката с №10

Божидар Краев се обяви за наследник на Попето и пожела фланелката с №10

"Моментът е добър да навлезе новата генерация български футболисти"

"Радвам се, че съм работил с много големи треньори. За някои играчи сигурно не съм бил перфектният съотборник. Вчера, когато го обявих преди тренировката, видях сълзи в очите, а това ме прави горд. Всички ме поздравиха. Казах им да се наслаждават на победата и да гледат напред. Повече трябва да са лидерите в националния тим. Един човек не може да направи нищо. Благодаря на Борислав Михайлов за това, което е направил за отбора. Влизал е в съблекалнята, давал е премии".

"Данчо Лечков няма как да трови атмосферата, при положение че идва на базата и си тича отстрани. Говорих с Борислав Михайлов и Михаил Касабов, но с Лечков не съм. Аз проблеми с него нямам. Ако има Конгрес и делегатите изберат него за поста, може да зададете въпросите си към него. Според мен хората около него живуркат на гърба на футбола".

"След загубата с Косово започнах да мисля за това решение. Много ми е тежко да гледам жена ми, измъчва се и плаче. След Англия беше доста тежко. Най-неприятният момент бе изпуснатата дузпа с Малта. Критики, обиди, тежест в гърдите, срам да излезеш на улицата. Превъзмогнах го".

"Вчера казах на Дерменджиев кой трябва да е капитан. Сега не искам да го обявявам, за да няма напрежение и спекулации. Предложих трима-четирима, с които трябва да се говори и да се прецени. С Десподов също си говорих - оттук нататък той ще е един от хората, които трябва да водят отбора. Трябва да е отговорен и да отговаря за целия отбор".

Георгиев: Мечтаем за класиране на Евро 2020

Георгиев: Мечтаем за класиране на Евро 2020

"Във футбола всичко се случва"