Бившият български национал Илия Груев - вярва, че ако се повиши нивото на клубовете в българския футбол, националният отбор ще повиши качеството си. Според него дисциплината на клубно ниво в българските отбори не е такава, каквато трябва да бъде.

"Нашата генерация беше продукт на едно друго време с ясни и точни правила. С добри треньори, дисциплина и връзка между училището, обществото и клубовете. Сега тази връзка я няма. Това е големият проблем на българския футбол. Националният отбор е следствие на работата в клубовете. Няма ли добра работа в клубовете, не може да има и в националния отбор", сподели той в интервю за БНТ.

Илия Груев разказа за развитието на сина си - Илия Груев-младши, който стигна до представителния отбор на Вердер (Бремен):

Кишишев посочи причината за слабите резултати на националния отбор

Кишишев посочи причината за слабите резултати на националния отбор

"Това, което се случва е пагубно за целия футбол в България", заяви бившият национал

"Илия отиде още на 15 години във Вердер. Сам взе това решение. Премина през всички възрастови групи на клуба. Беше две години капитан на юношите до 19 години. Най-големите трудности са при прехода от юношите към мъжкия футбол. Той имаше шанса да попадне в първия отбор и да играе с големи футболисти, което говори за силна конкуренция. Старая се да давам съвети. Гледам мачовете му на живо или на запис. Коментираме дребни детайли, но основната работа я прави в клуба с треньорите. Те се грижат пряко за неговото развитие. Аз като баща винаги ще го подкрепям".