Селекционерът на националния ни отбор по футбол Илиан Илиев е един от петимата номинирани за Треньор на годината у нас. Илиев, който направи официален дебют с трикольорите чрез равенства 2:2 срещу класиралите се за Евро 2024 Унгария и Сърбия, изведе Черно море до лидерската позиция на полусезона в Първа лига. Конкуренция за приза в организираната от в. "Труд" анкета ще му правят още четирима спортни наставници, сред които двама гросмайстори.

Единият е Живко Жеков, личен треньор на Нюргюл Салимова, втора на Световната купа, която си осигури участие и в Турнира на претендентките за световния трофей догодина. Тя бе и част от отбора, спечелил европейската титла.

Мазир Сула: Илиан Илиев даде свобода на инстинкта ми, сега съм по-силен

Мазир Сула: Илиан Илиев даде свобода на инстинкта ми, сега съм по-силен

"Искам да довърша започнатото в Черно море"

Другият шахматен специалист е Петър Арнаудов, който води тима на континенталния шампионат в Будва,Черна гора, завърнал се триумфално на международната сцена след 10-годишна пауза.

В 40-ото издание на анкетата гласове за топ 5 събра и Николай Вакареев, извел плувеца Петър Мицин до световни и европейски титли, както и до планетарен рекорд при юношите.

В петицата е също Ивайло Борисов, наставник на алпиеца Алберт Попов, който стигна до подиум на световна купа след ерата на Петър Попангелов, с третото място в слалома в Палисейдс Тахоу (САЩ).

В допитването участваха 37 медии, които посочиха имената на 18 треньори.

През миналия сезон за №1 бе избрана Весела Димитрова, треньорка на ансамбъла по художествена гимнастика.

Награждаването ще бъде в първите дни след Нова година. Тогава ще бъдат отличени и 10-те най-добри спортисти за 2023-а в анкетата, организирана от "Нове АД Холдинг".