Селекционерът на България Илиан Илиев говори пред медиите преди приятелските мачове с Румъния и Словения.

"Никога националният отбор не е бил разграден двор откъм организация. Не може всеки ден да опровергаваме информации. Във всеки един момент ситуацията е под контрол", започна Илиев.

Той повика група от 28 футболисти, но осем от тях отпадната впоследствие, като това бе акцент и на пресконференцията му.

"За Петко Христов получихме обаждане от него и медицинския щаб, че има физически проблеми и е по-добре да го съхраним - съгласихме се. Лукас също пропуска мача. Дойде случаят с футболистите на Лудогорец - някои са контузени, а други, няма да дойдат, защото започват рано подготовка. За нас това е разочароващо, защото искаме да изградим друго лице на националния отбор. Знаем, че Недялков има проблем. Всеки преценява за себе си, а ние ще преценяваме на кой да разчитаме. Получихме доклад от медицинския екип и за Илия Груев", коментира той.

Специалистът сподели и разочарованието си от решението на определени клубове да не пуснат свои състезатели за предстоящите контроли.

"Разочаровани сме от това, че клубове не пускат играчите си, защото разчитаме на тях. И ние в Черно море имаме национали. Не мисля, че е проблем за 4-5 дни. За в бъдеще ще преценяваме на кой ще разчитаме. Светльо Ковачев също има проблеми с глезена и са му препоръчали почивка. Това са фактите. Тези два мача за някои са контроли, но за други са подготовка за европейското", допълни още той.

"Тези хора, които дойдоха, ще защитават фланелката с чест и достойнство. С Азербайджан имахме добри и не толкова добри периоди. Искаме да се увеличи самочувствието и контрола на топката. Да играем по-агресивно в защита и да стоим по-далеч от нашата врата", сподели Илиев.

"Дай Боже да няма други контузии и да викаме други хора. Пожелавам на Антов да влезе в серия "А" и да изиграе мача със Словения. Надяваме се да не ни изненадат. Футболистите знаят, че отиваме на добри мачове, отборите се готвят за европейското. Няма да имаме проблем с мотивацията. Може да имаме проблем с други неща на терена, но не и с мотивацията", допълни още той.

"Сметнахме, че е добър вариант да водим националния отбор и да продължим с Черно море. Засега се справям горе-долу - на клубно ниво и в националния отбор. Веско Бранимиров поема нещата и няма проблем. Видяхте, че Черно море се справи като в първия полусезон. Единствено ще е тежко, защото влизаме от лагер в лагер без почивка, но няма проблем", завърши Илиев.

Илиан Илиев: Искаме да задържим Атанас Илиев

Илиан Илиев: Искаме да задържим Атанас Илиев

По думите това ще бъде трудно