Селекционерът на националния отбор на България Илиан Илиев говори пред azerisport.com преди организирания от ФИФА турнир в Азербайджан, в който "трикольорите" ще участват заедно с домакините и Танзания.

Ето какво каза Илиев:

"Приехме да участваме в този турнир, тъй като Азербайджан създава много добри условия за нас, а и няма да се налага да пътуваме твърде далеч заради тези два мача. Освен това Азербайджан има много добър отбор, победи Швеция с 3:0. Това е сериозен съперник. В националния тим има много играчи от Карабах, който се състезава успешно в Лига Европа. Между другото, вече се разбрахме да проведем приятелски мач и в България. Отборът на Танзания също е добър, участва в последната Купа на африканските нации. Ще бъде интересно да играем и срещу тях.

Като старши треньор на Черно море и на националния отбор на България смятам, че би било добре български футболисти да играят в Азербайджан, където има добра, конкурентна лига. В Карабах са двама бивши играче на Черно море - Патрик Андраде и Леандро. Следим представянето им и сме доволни сме от успеха им. Но честно казано, не общувам често с тях. Надявам се да ги срещна в Баку.

В България играе азербайджанският защитник Джалал Хюсейнов, който е футболист на Арда. Мисля, че българската лига ще му помогне да израсне професионално, защото той все още е млад".

Илиан Илиев обяви състава за мачовете с Танзания и Азербайджан

Илиан Илиев обяви състава за мачовете с Танзания и Азербайджан

Сред избраниците е и синът му