Опитният треньор - Димитър Димитров, говори пред "Тема Спорт" по актуалните събития в българския футбол. Ето всичко по-интересно, което в типичния си стил Херо сподели за вестника:

"Не очаквам следващото първенство да е по-интересно. Доста отбори свалиха нивото си. И тези, които влизат според мен няма да бъдат конкурентноспособни на водещите отбори. Без да ги засягам, разбира се. Очаквам група от 5-6 отбора, които ще се открояват и те са ясни - Лудогорец, Левски, ЦСКА, Ботев, Черно море и оттам виждам една сериозна бездна.

Мъри предложи Херо за национален селекционер и отсече: Емо Костадинов и Лечков да внимават с рецептата, че май не я знаят

Мъри предложи Херо за национален селекционер и отсече: Емо Костадинов и Лечков да внимават с рецептата, че май не я знаят

"Сливен го няма на футболната карта"

Аз също съм за варианта да се премине към друг цикъл с една подготовка. Коментирал съм го много пъти, че трябва да променим системата от пролетта да е началото и до края на ноември. За България ще бъде по-добре. С тези две подготовки убиваме футболистите. Хората, които ръководят, явно не го приемат това, аз казвам мнението си.

Очакванията към Левски сега са огромни. Привържениците вече са в други измерения, което е нормално. Всички мислят, че Левски едва ли не ще бъде новият шампион. Мои приятели сериозно мислят, че догодина техният любим отбор ще спечели титлата. Аз малко ги приземявам, като им казвам, че трябва да минат поне още 1-2 години, за да може да надгради, да направи допълнителната селекция, защото в момента като сравним потенциала с този на Лудогорец и предимството е за сегашния шампион.

Не съм търсен за националния отбор. Най-отблъскващо са резултатите на националния отбор и състоянието на този тим. По този начин трудно български играчи ще излязат в чужбина, така и треньори трудно ще отидат навън. Националният е огледало на българския футбол. Всички, които се занимаваме с него сме виновни за това състояние и трябва всички да се опитаме да допринесем за вдигане нивото на националния отбор. Ако аз приема офертата от националния отбор ли? Познавам себе си и не бих позволил с мен да се случи това, което се говори за колегите, които бяха там - списъци, мениджърски интереси и разни такива".

Херо с основна заслуга Роналдо да се озове в Левски

Херо с основна заслуга Роналдо да се озове в Левски

Двамата с Мъри са големи приятели