Бившият национален селекционер на България Димитър Димитров - Херо коментира евентуалното присъствие на Ибрахима Гай в представителния ни тим. „Право на треньора е да избира кой ще повика.

Ако Пламен Марков има такова намерение, трябва да го подкрепим, защото той най-добре знае какви играчи са му необходими. По принцип аз съм за викането на чужденци в националния отбор, но само ако има нужда от тях. Тези играчи трябва да са по-добри от нашите момчета, за да могат да повишат класата на отбора.

Иначе няма смисъл да получават повиквателни, по-добре е да налагаме български футболисти", каза Херо пред „Топспорт". Специалистът наложи в титулярния състав на „лъвовете" натурализирания сърбин Златомир Загорчич. „Имах наблюдения върху играта му, тъй като му бях треньор в Литекс, преди да поема националния отбор.

Аз дебютирах в европейската квалификация срещу Англия (0:0) през есента на 98-а, в която участие взе и Златомир. Мисля, че не се е изложил много, а тогава наистина изпитвах крещяща нужда от централен защитник.

След като си уреди трансфер в швейцарския Лугано, май спряха да разчитат на него, а и извадиха паспорт на Предраг Пажин", коментира Херо.