Техническият директор на БФС Георги Иванов коментира двете загуби на националния отбор от Черна гора и Унгария. Въпреки всичко, Гонзо е оптимист, но смята, че ще отнеме време за развитието на отбора.

"Чисто теоретично още имаме шансове, но видяхме, че има отбори особено като Унгария, която превъзхожда с едно ниво нашия отбор. Борим се да станем първи. Трябва да гледаме малко реално. Имаме млади футболисти, изграждаме отбор, напрежението им е по-голямо. Това не е Унгария отпреди 15 години. Футболисти над средното европейско ниво и бе трудно за нашата защита да отговори на тяхната скорост. Имаме какво да работим. Много футболисти липсваха за нас - Петко Христов, Илиян Стефанов, Антон Недялков. Целта е да изградим отбор, знаем колко е труден пътят. Убеден съм след 2 години ще имаме отбор, който ще постигне много и ще се гордеем.

Аз не съм видял някой да е успял в живота без да рискува. Някой трябва да направи крачката. Трябва много неща да се променят. Президентите да погледнат към общото благо, защото все по-малко футболисти се налагат, а играят все повече чужденци. Ние не сме като Бразилия да имаме 20 милиона футболисти, имаме определен брой и като не играят, не са на нужното ниво.

Гонзо: Декларацията на Левски беше учудваща, ръководителите вкахара отбора в напрежение

Гонзо: Декларацията на Левски беше учудваща, ръководителите вкахара отбора в напрежение

"БФС помага на всички клубове"

Националният селекционер да не смятате, че за 3 дена ще вдигне скоростта. В българското първенство се играе бавен футбол и се принася в националния отбор. Все качества, които самите клубове трябва да развиват. Ние сме доволни от всички, натрупахме нужния опит. Един Коко Илиев, който показа добри игри за 18-годишен. Това е пътят и не се отказваме от него.

Видях много млади футболисти, които дебютираха и показаха добри качества.

Ние в елитния юношески футбол направихме много промени и неща, но те ще дадат резултат след 3-4 години. Ние имаме футболисти, които след 2-3 години ще бъдат на топ ниво - Димо Кръстев, Георгиев от Барса, имаме един футболист, който играе в Бенфика. След 2-3 години тези футболисти, като влязат в националния отбор ще е по друг начин. Трябва да видим колко футболисти играят от нашите в Европа и колко от другите. Унгария ни показа какъв е моделът. 2005 и аз играх срещу тях и бяхме равностойни, а сега са на друго ниво. Чисто индивидуалните качества, които имаха те, не можем да говорим за тактика.

Ние всички носим отговорност. Какво значи да понесем отговорност? Малко ли ви е, че критикувате всичко живо, което се докосне до националния отбор? Смятаме ли, че тези момчета се чувстват добре. Предните 3-4 мача, тогава бяхме приключили участието си в Лигата на нациите. Вече когато се играе под напрежение, е различно. Разликата между средния и големия футболист е в психиката. Ако искате, критикувайте мен, така или иначе го правите 30 години, но след 2 години България ще е различна и на друго ниво. Някой път загубата е по-добра от победата", заяви Гонзо.