Националният селекционер говори пред медиите при прибирането на отбора от Дъблин. Снощи "лъвовете" завършиха 0:0 срещу Ирландия в последния мач от турнира Лига на нациите. 

"В момента договорът ми тече и не разговарям с никого. В БФС ще решат какво ще се случи оттук нататък. За всеки треньор е чест да работи за националния отбор независимо каква е обстановката. Наясно съм каква е обстановката с българския футбол. Искам да оставя някаква следа с това, което знам за футбола. Нека разсъждаваме правилно. Много добре знаете каква е обстановката. В последния мач играхме без 11 полеви играчи и трима вратари. Вие сте спортни хора и знаете добре за какво става въпрос", каза Дерменджиев. 

"В моята кариера никога не съм разрешавал да ми влияят. Не съм се съобразявал с някое мнение. Искам това г-н Министърът (Кралев) да го знае. Уважавам институцията Министър, съобразявам се с това и мисля, че много сериозно са го подвели". 

"Това е нивото ни. Има обвинение, че има много млади играчи, които не съм искал да взимам. Знаете много добре, че тези млади играчи бяха ангажирани с младежкия национален отбор. Имаше сблъсъци кои играчи да са с представителния отбор и кои да са с младежкия. Аз реших, че е по-добре тези футболисти да играят за младежкия национален отбор, защото имаше цели. Имам прекалено много респект към правителството. Ако някой иска да ми каже нещо, нека говорим по друг начин, а не през медиите", продължи селекционерът. 

"Има неща, които трябва да се подобрят. Например методиката в школите. Ние сме много изостанали научно от другите. Всяка тренировка е научно обоснована. В школите всеки един от играчите трябва да има индивидуална картотека как се развива. Не мога да кажа какво ще се случи, защото се чака Конгрес".

"Всички искаме да се получи и се стремим към това. Мисля, че жребият е на 7-и декември. Надявам се, че март месец обстановката няма да бъде толкова сложна и трудна. Играчите ще бъдат здрави и ще бъдат в полза на треньора", завърши Дерменджиев.

България в четвърта урна на жребия за Мондиал 2022

България в четвърта урна на жребия за Мондиал 2022

Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, Грузия, Израел, Беларус, Люксембург са останалите тимове в групата ни