Футболните национали на България ръкопляскаха и благодариха на родните медици, които се борят с пандемията, причинена от коронавируса.

Треньори и играчи от мъжкия, младежкия и дамски национални отбори, лекари, физиотерапевти, масажисти и служители на БФС се превърнаха в отбор от фенове на българските лекари и им ръкопляскаха дълго за усилията.

Георги Дерменджиев: Футболистите с контузии ще могат да се възстановят за мача с Унгария

Георги Дерменджиев: Футболистите с контузии ще могат да се възстановят за мача с Унгария

"Не може да се прогнозира кога ще бъде подновено първенството"

"В момент, в който футболът е на заден план, бих желал да отправя специално послание от името на българските национални отбори. Искаме да благодарим на лекарите и всички медицински лица, които правят невъзможното и рискуват собственото си здраве, за да се грижат за нашето. Благодарности и аплодисменти за всички", заяви селекционерът на мъжкия национален тим Георги Дерменджиев и стана на крака, за да награди медиците с аплодисменти.

Снимка 468585

Източник: БГНЕС

А след това започна вълната от клипчета, заснети в домашни условия. Включи се и отказалият се от националния отбор вече бивш капитан Ивелин Попов. Но в "този мач" той отново беше рамо до рамо с колегите си.

"Скъпи доктори, медици, медицински сестри. Искам да ви благодаря за това, което правите. За всички безсънни нощи, които изтърпявате. Вие сте на първа линия в борбата срещу този коварен вирус. Най-малкото, което можем да направим с колегите, е да ви наградим с нашите аплодисменти", заяви от Русия Ивелин Попов.Вижте мотивиращия клип.

"Сега вие сте отбор, а ние сме вашите фенове. Респект и благодарности", каза селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров.

"Останете си вкъщи. Спазвайте инструкциите на националния щаб. Стриктната хигиена и социалната изолация са особено важни. Подкрепете българските медици, за да може заедно да преборим заразата", каза лекарят на мъжкия национален отбор Бисер Бочев.

Снимка 457358

Източник: LAP.bg