Националният селекционер Георги Дерменджиев говори след церемонията за "Футболист на годината", в която големият победител за вечерта беше Димитър Илиев от Локомотив (Пд). Специалистът заяви, че изборът на журналистите е правилен, като зарадва и родните фенове с новината, че има вероятност Ивелин Попов да се завърне в състава на "трикольорите" за плейофите за Евро 2020.

Димитър Илиев: Сбъднах детската си мечта!

Димитър Илиев: Сбъднах детската си мечта!

"Не съм си и представял такава година"

"Има разговори с Ивелин Попов и ще има още разговори. Аз съм разговарял с него. След контролата с Беларус отново ще разговаряме с него. Вие знаете, че като световна практика има много играчи, които са изявявали такава позиция, а след това има и връщане. Това е нормално. Аз лично мисля, че може да се случи. Ивелин е момче, което си държи на думата, но ще имаме финален разговор и ще знаете и вие", каза Дерменджиев.

"Не мога да обещавам нищо свързано с класиране на Европейско първенство. Феновете искат това да се случи, но нашата отговорност е много голяма. Вярвам, че те ще дойдат и ще подкрепят отбора. Искам да видя класиран национален отбор, колко ще е променен вие ще кажете. Напрежение винаги е имало, макар че го смятаме за мъртъв сезон. Нашата работа е много. С приближаването концентрацията е още по-голям. Всичко, което е необходимо да се направи до първия мач, ще го направим".

"Аз мисля, че тройката е справедлива. Вие сте гласували правилно. В момента не мога да кажа за кого бих гласувал. Това са играчите, които по достойнство са в призовата тройка", добави още националният селекционер.

Пламен Илиев: За мачовете с националния отбор имаме един голям плюс

Пламен Илиев: За мачовете с националния отбор имаме един голям плюс

"Всички знаем, че ни очакват два много тежки двубоя с Интер"