Босът на Славия - Венцеслав Стефанов, говори относно шансовете на националния ни отбор по футбол скоро да играе на голям футболен форум. Ето какво каза той пред колегите от "Дарик".

"Не вярвам, че нивото на българския футбол е далеч от това, което е на Евро 2024. Аз мисля, че имаме качествени момчета и ако имат повече шансове и им се даде възможност да играят, не виждам много от тези отбори да ни превъзхождат кой знае с какво. Трябва им повече хъс, рутина и ще видите, че с нищо няма да сме по-слаби от другите. Имаме много качествени деца, качествено поколение.

Венци Стефанов: Футболът ни не иска молитва, а мотика!

Венци Стефанов: Футболът ни не иска молитва, а мотика!

"Да няма тъмни стаички"

За мен най-големият проблем е, че треньорите нямат панталони да ги издържат. Ако на младия футболист му дадеш шанс един път, два пъти и не си достатъчно доволен и след това го замразиш, ти го убиваш.

Аз не съм против чужденците. Аз съм за, обаче, ако вземеш едни двама, трима, четирима, но вземи качествени, които хем ще ти бъдат от полза, хем по-младите ще се учат от тях. А когато взимаш равностойни на нашите, че даже и по-слаби, пълниш отборите с такива, спираш развитието на нашите футболисти и какво се получава - нито ти получаваш това, което търсиш, нито пък младите футболисти имат своя шанс. Робуването на чуждопоклонничеството не води към нищо добро.

Илиан го познавам като футболист, като треньор виждам колко време работи. Има своя методика, свои виждания. Те се оказват правилни. Виждате, че Черно море с доста скромен бюджет и повече работа, успя да се класира втори. Пребориха грандовете Левски и ЦСКА. Значи пътят е правилен. Смятам, че и новият президент на футболния съюз и той върви по този път и приема тази философия и съм сигурен, убеден съм, че много скоро ще имаме силни футболисти, които, освен че ще играят в добри европейски отбори, ще бъдат основното ядро на българския национален отбор.

Боби Михайлов не е Дейвид Копърфийлд с магическа пръчка да направи така, че да промени всичко в българския футбол. Боби, според мен, направи 1, 2 грешки и те най-вече се състоят в това, че не успя да се наложи да се ограничи броя на чужденците, да се намали броят на чужденците и да се дава повече шанс на българските футболисти. За мен това е основната му грешка. Друг е въпросът, че държавата изобщо не поглежда към спорта. До 4 години България може да играе на голям форум. Сигурен съм".

Венци Стефанов: Правим трансфер на наш треньор в Левски

Венци Стефанов: Правим трансфер на наш треньор в Левски

Тасевски отива на "Герена"