Ако община Пловдив реши, че стадион "Христо Ботев" не може да приеме футболната евроквалификация България - Унгария, последствията за българския футбол биха били ужасни. Това мнение изрази президентът на БФС Борислав Михайлов в ексклузивно интервю за БНТ. (б.р. - интервюто е правено преди окончателното решение, че мачът няма да се играе в Пловдив)

"Затова апелирам към хората от които зависи това нещо, да проявят здрав разум и да разрешат да се играе, защото тогава и Ботев Пд ще спре да играе футбол въобще, и Локо Пд и всички отбори", каза Михайлов.

"Едно такова неотдаване на стадион е като отказ от организиране на спортно състезание, което означава, че държавата не е помогнала на федерацията да си организира мача, което означава намеса, което означава изключване от УЕФА. Не говорим само за лишаване на отборите от участие в европейските турнири, тук говорим за блокиране в рамките на доста дълъг период на целия футбол в България. Това е немислимо, няма причини да се случи това, това би било абсолютна катастрофа", заяви президентът на БФС за БНТ.

"Страх тресе кочината!" Подготвя се десант на стадиона в Кърджали

"Страх тресе кочината!" Подготвя се десант на стадиона в Кърджали

"Гаврата с българския футбол продължава!"

"Няма причина мачът да не се играе там, където УЕФА е разпоредила. В последната седмица повечето от моите колеги отдадоха цялото си време, за да обяснят хронологията на събитията. Получихме писмо от СДВР, че се готвят протести на и извън стадиона. Това няма нищо общо с това дали мен ме е страх. Аз цял живот съм бил вратар, а после и президент на БФС. Това са много ветровити и горещи места. Ние запознахме УЕФА с това писмо и като организатор на мача оттам взеха решение мачът да се играе в Пловдив. Напрежението се създава изкуствено от хора, които искат да вземат властта в БФС. Но затова нещо си има правила, има си Конгрес. Няма истина в това, че ние сме провокирали някакво решение в УЕФА. Те решиха мачът да бъде в Пловдив и без публика, защото стадионът е по-компактен", продължи той.

Пред нашата камера Михайлов отговори и на въпроса дали обмисля да си подаде оставката като ръководител на БФС.

"Натиск тогава отново имаше от индивиди, свързани с публики и фенски маси. Тогава дори полицията не успя да си свърши работа и хората, които влязоха, направиха белята. Поради тази причина и аз си подадох оставката тогава. Надявам се някой да не използва всичко това като лост, защото всичко прилича на саботаж", коментира Михайлов.

Потвърдено от кмета на Кърджали - България приема Унгария на "Арена Арда"

Потвърдено от кмета на Кърджали - България приема Унгария на "Арена Арда"

Чака се само официалното решение на УЕФА

"Когато хората не са доволни от резултатите на собствените си отбори, те търсят проблема на друго място. Трябва първо да се огледат в собствените си клубове. Иначе човек винаги може да се мисли за оставка, но с какво би помогнала тя три дни преди мача. Имам още две години мандат - може да го изкарам или да не успея. Може през следващата година да направя Конгрес и всички да се успокоят тогава. Към момента най-мъдрото решение е на хората, които трябва да определят дали да има мач", допълни ръководителят на БФС.

Запитан дали възнамерява да се кандидатира за още един мандат като президент на родния футбол, бившият футболист коментира: "Не съм мислил дали ще продължа да управлявам след още един Конгрес, но по-скоро не. Вече работя по това да подготвя група от заместници. Никой не се ражда президент, въпреки че аз имам всичките дипломи, които човек трябва да притежава, ако иска да се занимава със спортен мениджмънт", завърши Борислав Михайлов.