Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори след загубата с 0:1 от Русия в контролна среща. 

"В по-голяма част от мача съм доволен от момчетата, но не съм доволен от резултата. В крайна сметка трябва да спрем да се бием и да почнем да побеждаваме. Стараха се, доволен съм от това, но непредизвиканите грешки не ми харесват. Не съм и доволен, тъй като искам да създаваме повече положения. Като игра и поведение, не заслужавахме да загубим", каза Димитров.

"Липса на късмет, майсторство, класа. Много са причините. Имаме играчи, които са изморени, защото много са играли. Имаме играчи, които са изморени, защото въобще не са играли. Отразява се, когато не се играе редовно и то си личи. Стараят се, дават максимума от сегашните си възможности. Юни месец за нас е много труден. Те са страхотни и работят добре с огромно желание. Стараят се и нямам забележки.

"Не стигат двете проверки, нито време, нито мачове. Трябва да имаме много лагери, много мачове особено след тази пандемия, защото това разколебаване е именно от липсата на международен опит. Ако сравним с предишния набор колко мача имат те, нормално е сега да има стрес заради коронавируса. При всички положения, ако тези играчи направят подготовка и играят, ще бъдат още по-добре. Русия е много силен отбор. Март месец бяха на Европейското първенство, така че аз съм оптимист за нашето представяне. Няма значение къде играеш. Нищо не може да замени игровата подготовка и ритъма", каза Димитров.

"Мачовете са много близо. Никой не ни е поставял за цел класиране. Групата ни е много тежка. Фаворити са Швейцария и Холандия, но каквото стане. Всеки мач подхождаме по един и същ начин. Ако побеждаваме, се класираме. Ако не побеждаваме - не се. Елементарно е", заключи Сашо Димитров.

Младежките национали отстъпиха на Русия в контрола

Младежките национали отстъпиха на Русия в контрола

"Сборная" надви "лъвчетата" с 1:0