Сенегал победи Еквадор в последен мач от груповата фаза на група "А". "Лъвовете от Теранга" се наложиха с 2:1 над "Ла Три" и по този начин с шест точки, заеха второто място след Нидерландия.

На 1/8 финалите Сенегал ще се изправи срещу първия от група "Б", където фаворит е Англия.

В другия мач от група "А" Нидерланидия победи Катар с 2:0 и така завоюва 7 точки. Еквадор остана с 4, докато домакините отпадат безславно от с 0 и голова разлика 1:7.

Нидерландия - Катар 2:0 в мач от група "А" на Световното първенство

Без напрежение: Нидерландия се разправи с Катар и подпечата визата си за 1/8-финалите

Вижте подробности

Снимка 597231

Източник: GettyImages

Срещата започна с натиск на сенегалци. Още в 3-ата минута Идриса Гей бе намерен на отлична позиция, освободи се от съперника си в наказателното поле, но стреля точно покрай дясната греда.

Снимка 597232

Източник: GettyImages

"Лъвовете от Теранга" продължиха да владеят инициативата и в средата на полувремето, Исмаила Сар се пребори по фланга с играч на Еквадор, навлезе в наказателното поле и отправи опасен удар, топката рикошира и излезе в корнер, след който не последва нищо опасно.

Еквадор - Сенегал, 1:2, (Развой на срещата по минути)
на живо

Еквадор - Сенегал, 1:2, (Развой на срещата по минути)

Голям мач на стадион "Халифа Интернешенъл"

В 42-ата минута Пиеро Инкапие събори Исмаила Сар в наказателното поле и реферът мигновено посочи бялата точка. Исмаила Сар изпълни и бе точен за 0:1.

Снимка 597222

Източник: GettyImages

В началните минути на втората част еквадорците опитаха натиск и това даде резултат в 68-ата минута. Тогава грешка в отбраната на Сенегал, струва скъпо на състава, след като след изпълнение на корнер, Феликс Торес отклони с глава към Кайседо, който напълно непокрит на задната греда насочи и изравни.

Снимка 597211

Източник: GettyImages

Само две минути по-късно, след изпълнение на пряк свободен удар, топката се отлони в играч на символичните домакини и стигна до Кулибали, който с удар от въздуха от границите на вратарското поле, изведе Сенегал отново напред.

До края на мача, нямаше сериозни голови положения и нови попадения.

Така Еквадор се сбогува с турнира, а Сенегал продължава напред.