Наставникът на Барселона Шави Ернандес сподели какво го е накарало да преосмисли решението си и да продължи да води отбора. Както е известно, той обяви през януари обяви, че ще напусне след края на сезона.

"Знаете, че съм голям фен на Барселона и винаги се опитвам да направя най-доброто за клуба. Най-важното нещо е да мислим за целите. Когато се срещнахме с президента, му споделих моите виждания. Намирам голямото доверие от страна на президента и целия борд за много важно. Те ме накараха да видя, че трябва да работим добре, това е печеливш проект. Аз също трябва да продължа да мисля за това, което е най-добро за клуба. Сега мисля, че това е най-доброто решение", сподели Шави.

"Доверието, което показах на президента, беше взаимно. Имаме много добра хармония с ръководство и с феновете. Това ме накара да го преосмисля. Благодаря за подкрепата, която ми оказват феновете. Смятам, че ако успеем да коригираме детайлите, ще бъдем близо до големи успехи", добави той.

"Не беше лесно решение. През януари предадох на президента, Деко и борда, че това е най-доброто за клуба. Сега обстоятелствата се промениха. Вчера говорихме за това много директно. Мисля, че проектът не е завършен и съм убеден, че играчите вярват в това и промених мнението си. Мотивите да продължа са много - най-вече доверието на президента, Деко и играчите. Не е въпрос на пари или его", каза още Шави.

"Играчите вече го знаят. Президентът даде своите обяснения, както и аз, които са същите, които давам тук. Забелязах доверието на всички и се чувствам по-силен", разкри треньорът.

"Имам много добра хармония с Деко и президента. Винаги ще търсим доброто на клуба. Не съм поставял никакви условия."

"Ако бях напуснал, нямаше да взема нито едно евро. Президентът знае това. Парите от договора ми бяха за следващия треньор", разкри Шави.

"Това му прави чест и е още един пример за неговата любов към Барселона. Той винаги е казвал, че се отказва от парите за последната си година. Стабилността е ключова. По отношение на парите Шави се държеше с голямо достойнство. Той никога не е бил алчен", добави Лапорта.

"Вземам решението за доброто на клуба. Познавам клуба, средата не беше основната причина. Силно се надявам проектът да продължи да печели", завърши Шави.

Край на сагата: Шави остава треньор на Барселона

Край на сагата: Шави остава треньор на Барселона

Новината бе потвърдена от Жоан Лапорта