Световни звезди в бойните спортове и изкуства пристигат в България за петото издание на SENSHI. Очакваното с огромен интерес бойно шоу е на 22-ри февруари в Двореца на културата и спорта във Варна. И този път сред почетните гости са три холандски кикбокс величия - четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс, пише boec.bg.

Към тях ще се присъедини и генералният секретар на най-голямата киокушин организация KWU (б.р. - Световният киокушин съюз) - Шихан Александър Пичкунов. Легендарният боец има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година. Освен това е и бронзов медалист от Световното първенство по карате киокушин през 1999 г. в абсолютна категория, сребърен медалист от първенството на Русия по киокушин през 2004 и победител в купата на Русия по киокушин от 2001.

Специалните гости ще влязат и в една важна роля по време на SENSHI - те ще бъдат рефери на някои от битките.

Шихан Рамил Габасов, който е член на Борда на Световния Киокушин Съюз (KWU) и председател на Руския съюз по бойни изкуства, също ще изгледа на живо 9-те битки от предстоящото SENSHI.

Паралелно с бойното шоу, от 20-ти до 21-ви февруари ще има Международен семинар за инструктори, състезатели и съдии. Той ще бъде по правилата на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Успешно преминалите обучението ще получат и Диплома.

Заявки за участие могат да се подават само за лица, навършили 16 години и притежаващи минимум степен 4-то кю (формуляр за регистрация по-надолу).

Обучението ще водят Ернесто Хуст, Петер Артс, Семи Шилт, Шихан Рамил Габасов, Шихан Александър Пичкунов, както и българското участие от страна на Шихан Иво Каменов - изпълнителен директор на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, и Шихан Асен Асенов - член на УС на Българската карате киокушин федерация и първият златен медалист от Европейско първенство по киокушин за България.

Настаняване, храна и участие в семинара са за сметка на KWU International Professional League. На участниците остава да осигурят транспорта и екипировката си. Заявки се подават до 9 февруари (неделя) по електронна поща - основно на senshi_bulgaria@abv.bg, както и на kwunion2011@gmail.com.

Формуляр за заявка може да изтеглите оттук: Application-form-KWU-Profi-League-seminar-20-23.02.20