Oще една голяма българска победа на SENSHI 5 във Варна! Николай Йоргов се справи с класния иранец Маджид Хашеми Бейджи в мач по правилата на KWU SENSHI, категория до 80 кг.

Двамата започнаха битката с разузнаване. В средата на рунда се хвърлиха в мощни атаки с разменен успех. Йоргов опита няколко интересни атаки, но по-високият му съперник се възползваше умело от ръстовото си предимство.

Впечатляваща победа с нокаут за Петър Стойков на SENSHI 5

Впечатляваща победа с нокаут за Петър Стойков на SENSHI 5

Нашият боец спечели чрез технически нокаут във втория рунд срещу Владимир Сергеев от Украйна

Втората част започна с много добра атака на Йоргов - комбинация от ляво и дясно кроше. Иранецът си позволи да се изплези на българина. Последва подсечка от него. Българинът се опитваше да отвори пространство с лоу кикове, но изпитваше трудности с ръста на Бейджи.

Иранецът продължи да подсича опорния крак на Йоргов. Срещата продължаваше да бъде много динамична и равностойна. Николай се задейства в средата на третата част и пласира мощна комбинация. Понесен в атака пое огромен риск. Иранецът се възползва и от позволените хвърляния.

Реферите потвърдиха всеобщите очаквания и за удоволствие на публиката, дадоха допълнителен рунд. Припомняме, че на SENSHI мачовете не завършват с равенства.

В нея Йоргов доминираше тотално и заслужено стигна до победата.

Двубоят на Йоргов беше петото му участие в галата. В края на миналата година той надделя и над японец, класиран в топ 100 на най-добрите карате киокушин бойци в света. Родният ни ас е и сребърен медалист от световното първенство по муай тай WMF 2019 г. и от световното първенство по карате киокушин KWU от 2013 г. Освен многократен републикански шампион, Йоргов е шампион на Япония през 2011 и вицесветовен шампион по Шинкен шобу 2012 година.

Триумфален дебют за Aлбена Ситнилска на SENSHI!

Триумфален дебют за Aлбена Ситнилска на SENSHI!

Звездата ни се справи с украинката Анна Издебска

Маджид Хашеми Беиджи, също имаше богат актив от победи, но тази вече се оказа безсилен пред класата на Йоргов. Освен шампион по карате киокушин в родината си, през 2017 г. той става първенец по муай тай на Азиатските игри по бойни изкуства в зала.