Най-популярният български боен портал "BOEC.BG" ни направи свидетели на официалната пресконференция и кантар на петото издание на SENSHI. Събитието се проведе в Grand Mall Varna. То бе излъчено директно в посочения сайт.

На SENSHI 5 ще видим 9 сблъсъка в общо 4 стила - KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low kick между бойци от общо 11 държави. Шест от битките ще се играят по новите правила на Професионалната лига на Световния киокушин съюз - KWU SENSHI и KWU Full contact.

Смяна на съперника на Християн Корунчев за SENSHI 5

Смяна на съперника на Християн Корунчев за SENSHI 5

Срещата между двамата ще се играе в стил К-1.

При първия стил - KWU SENSHI, на ринга са позволени всички боксови удари; спининг бек фист; всички ритници; един удар с коляно в главата след захват с две ръце; клинч до 5 секунди; подсечки; захват на крака и удар; удари с лакти; хвърляния. При KWU Full Contact са разрешени всички техники от гореизброените, без удари с лакти и хвърляния на ринга.

На кантара присъстваха и четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс, които пристигнаха във Варна специално за SENSHI и международния семинар KWU International Professional league.

Премерванията на бойците, които ще се състезават за трите титли на WAKO PRO, наблюдава техническият директор на WAKO PRO Сърджан Бугарчич, който ще пристигне от Сърбия.

Пълна зала и много настроение на SENSHI семинара

Пълна зала и много настроение на SENSHI семинара

Двойно повече участници бяха регистрирани още в първото занимание

На кантара присъства и генералният секретар на Световния киокушин съюз Александър Пичкунов.