Бойната галавечер SENSHI стартира по зрелищен начин. Албена Ситнилска дебютира във веригата с изключително престижен успех над украинката Анна Издебска от Украйна.

Битката приключи след пълното изиграване на трите рунда, като бе по правилата на KWU Full contact, категория до 55 кг.

Всички 18 бойци преминаха успешно кантара на SENSHI 5

Всички 18 бойци преминаха успешно кантара на SENSHI 5

В събота, на 22 февруари от 19 часа във Варна, започва петото бойно шоу от международната верига

Първият рунд премина под тотално превъзходство на Ситнилска. Под зоркото ръководство на треньора си Марио Кирилов, българката успя да пласира няколко от любимите си хай кикове. Възпитаничката на СК "Армеец" започна уверено и втората част, но украинката се оказа много корав и неудобен съперник. В средата и края на частта тя усети, че губи мача и потърси обрат. В третата част двете се хвърлиха в мълниеносни атаки. Издебска заигра "всичко или нищо" и няколко нейни удара преминаха заплашително близо до Ситнилска, която изпитваше проблеми при скъсена дистанция. Все пак българката преодоля мини кризата и вкара два тежки попадения в самия край на частта.

Съдия на двубоя беше легендарният четирикратен шампион на К-1 Гран При - Ернесто Хуст. След края на срещата шихан Александър Пичкунов награди Хуст с приз за принос в развитие на бойните изкуства.

Двубоят на SENSHI беше първото предизвикателство за Ситнилска през 2020-та година. Тя изпрати много успешна година, в която бе обявена за "Най-добър състезател - жени" от Националната асоциация на бойните спортове в България.

SENSHI 5: Съзвездие от шампиони, сблъсъци за титли и зрелищни битки в различни стилове във Варна

SENSHI 5: Съзвездие от шампиони, сблъсъци за титли и зрелищни битки в различни стилове във Варна

Специално за очакваното бойно шоу в България пристигнаха три холандски кикбокс величия