Залата се оказа тясна да побере всички желаещи в първата тренировка от международния турнир KWU International Professional league във Варна. Събитието, което е част от петото издание на елитната бойна верига SENSHI, ще продължи до 23-ти февруари.

Двойно повече участници бяха регистрирани още в първото занимание от семинара в сравнение с лагера през месец октомври 2019-та. Една от залите на Двореца на културата и спорта във Варна едвам побра представители на клубове не само от цялата страна, но и много чуждестранни бойци. Съвместна тренировка направиха много представители не само от кикбокса, но и представители на карате киокушин.

Смяна на съперника на Християн Корунчев за SENSHI 5

Смяна на съперника на Християн Корунчев за SENSHI 5

Срещата между двамата ще се играе в стил К-1.

Водещи инструктори са холандските величия Ернесто Хуст, Петер Артс и Семи Шилт, които не само дадоха ценни уроци и съвети на кикбоксьорите, но и отново внесоха много настроение по време на заниманието.

"Ние сме много щастливи отново да сме част от събитието SENSHI - откри заниманието четирикратният световен шампион от сериите К1 Eрнесто Хуст. - Радвам се да видя, че толкова много хора искат да надградят уменията си заедно с нас. Сигурен съм, че ще научите нещо ново. Не забравяйте да се наслаждавате по време на тренировката и се пазете един друг. Вие сте тук, за да си помагате."

Петер Артс също призна, че е щастлив отново да е в България и представи сина си Марчано, който този път е заедно с него. "Холандския дървосекач" пристигна с шина на лявата си ръка, след като скъса бицепс по време на среща преди месец.

"Чакаме с нетърпение турнирът в събота. Аз ще се наслаждавам на тренировките, надявам се и вие", обърна се на свой ред и друг четирикратен световен шампион от К1 в тежката категория Семи Шилт.

Трите световни бойни звезди следяха изкъсо изпълненията на присъстващите и коригириха грешките им. Те заложиха на демонстрации на много разнообразни техники, като акцентът бе, че всеки боец притежава различни способности и сам трябва да усети кое му подхожда най-добре.

До края на семинара ще бъдат проведени още 3 тренировки на най-високо ниво, като в тях ще се включат и други бойни специалисти като шихан Рамил Габасов, шихан Александър Пичкунов, шихан Иво Каменов и шихан Асен Асенов.

Международният семинар включва освен тренировки по кикбокс, така по иайдо. Апогеят на това поредно бойно събитие у нас ще е бойната галавечер SENSHI, която ще предложи 9 класни битки в четири стила - KWU SENSHI, KWU Full Contact, WAKO PRO K-1, WAKO PRO Low kick.

Филмовата звезда и режисьор на "Нокаут" Ники Илиев ще води SENSHI 5

Филмовата звезда и режисьор на "Нокаут" Ники Илиев ще води SENSHI 5

Илиев от години е страстен почитател на бойните изкуства и дори посвещава филм в чест на любимото си хоби