Истинско съзвездие от шампиони по кикбокс и карате киокушин от общо 11 държави и тежки двубои за 3 титли - това включва бойната карта за петото издание на професионалната галавечер от марката SENSHI.

Тази вечер феновете на бойните спортове в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна ще видят 9 зрелищни двубоя по правилата KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low Kick.

Снимка 466871

Източник: brandnew.bg

На арената на SENSHI 5 в сблъсъци от по 5 рунда ще се решат съдбите на два световни пояса на WAKO PRO и една европейска титла по кикбокс за професионалисти. Феновете на SENSHI ще видят и реванш между двама от най-мотивираните противници, които досега са се качвали на ринга на галата - арменеца Артур Арушанян и Алишер Карменов от Казахстан.

Алишер Карменов победи Артур Арушанян на SENSHI Cup

Алишер Карменов победи Артур Арушанян на SENSHI Cup

Успех със съдийско решение

Капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов ще направи първа защита на Световния си пояс на WAKO PRO в кат. до 71.8 кг срещу Адолфо Барао от Португалия. Той е достоен претендент за трофея със своята визитка от шест шампионски титли по кикбокс на страната си и също толкова на Иберийския полуостров.

Атанас Божилов за SENSHI: Най-добре навлизащата верига

Атанас Божилов за SENSHI: Най-добре навлизащата верига

Наката ще защитава за първи път Световния пояс на WAKO PRO

Французинът Абдерахим Шафе е друга международна звезда, която ще защитава световния си пояс на WAKO PRO на арената на SENSHI. Неговата титла е в стил лоу кик в кат. до 85.1 кг, а претендентът за нея е много сериозен - световният шампион по кикбокс и призьор от първенства по киокушин Андрей Чехонин.

Снимка 466711

Оспорван ще бъде и двубоят за Европейския пояс на WAKO PRO в категория до 75 кг. В ожесточен спор за нея ще влязат европейският ни шампион по кикбокс от WAKO PRO Богдан Шумаров, който сега ще атакува нова за него категория до 75 кг, и естонецът Майкел Астур. Той е двукратен национален шампион по кикбокс К1 в родината си, има бронз и сребро от Световно и Европейско първенство на WAKO.

Снимка 466973

На SENSHI 5 носителят на Интерконтиненталната титла на WAKO PRO Християн Корунчeв ще се изправи срещу един от най-титулуваните сръбски кикбоксьори Любо Ялови. Корунчев е двукратен световен шампион по муай тай и световен шампион по кикбокс. Срещата между двамата ще се играе в стил К-1. Съперниците вече са се срещали веднъж на ринга. На Световното първенство по кикбокс на WAKO през 2017 година българинът успява да спечели двубоя по точки.

През 2013 година Ялови става световен шампион на WAKO, а на първото издание на SENSHI преди година във Варна, спечели и европейския пояс по кикбокс на WAKO PRO в категория до 81.4 кг. Тогава той се изправи срещи македонеца Бобан Илиоски в петрундов двубой в стил К-1. Сърбинът се е бил и на ринга на супертурнира Tatneft.

Смяна на съперника на Християн Корунчев за SENSHI 5

Смяна на съперника на Християн Корунчев за SENSHI 5

Срещата между двамата ще се играе в стил К-1.

Сред другите българските асове, които ще се качат на ринга, са многократната таекуондо и кикбокс шампионка Албена Ситнилска, карате киокушин и муай тай шампионът ни Николай Йоргов и Петър Стойков, който през 2019 година стана номер 1 в света по муай тай.

Албена Ситнилска преди SENSHI: Очаквам интересен сблъсък на стилове, украинците са силна и бойна нация

Албена Ситнилска преди SENSHI: Очаквам интересен сблъсък на стилове, украинците са силна и бойна нация

"Играта с крака ми е предимство, но съм наблегнала и на други техники"

Специално за очакваното зрелище в България пристигнаха три холандски кикбокс величия - четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс. Към тях ще се присъедини и генералният секретар на най-голямата киокушин организация KWU (Световният киокушин съюз) шихан Александър Пичкунов, който има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година. Специалните гости ще влязат и в една важна роля по време на SENSHI - те ще бъдат рефери на някои от битките.

Билетите за зрелищното бойно шоу са в продажба на цени от 10 и 20 лв. в Eventim.bg, EPAYGO.bg, както и на място в Двореца на култура и спорта във Варна. Всеки, който иска да наблюдава сблъсъците отблизо, може да резервира и VIP маса.

Снимка 467320

Вижте пълния списък с двубои, които ще се разиграят във Варна:

Бойна карта на SENSHI 5

Старт: 19:00 часа, Дворец на културата и спорта, Варна

1. Анна Издебска (Украйна) - Албена Ситнилска (България) - 55 кг - KWU Full contact

2. Владимир Сергеев (Украйна) - Петър Стойков (България) - 70 кг - KWU SENSHI

3. Маджид Хашеми Бейджи (Иран) - Николай Йоргов (България) - 80 кг - KWU SENSHI

4. Масааки Фуджи (Япония) - Виталий Ишахнели (Русия) - 95 кг - KWU Full contact

5. Любо Ялови (Сърбия) - Християн Корунчев (България) - 80 кг - KWU Full contact

6. Артур Арушанян (Армения) - Алишер Карменов (Казахстан) - 65 кг - KWU SENSHI

7. Абдерахим Шафе (Франция) - Андрей Чехонин (Русия) - WAKO PRO световна титла лоу кик в кат. до 85.1 кг - 5 рунда, K-1

8. Адолфо Барао (Португалия) - Атанас Божилов (България) - WAKO PRO световна титла в кат. до 71.8 кг, защита - 5 рунда, K-1

9. Майкел Астур (Естония) - Богдан Шумаров (България) - WAKO PRO европейска титла (вакантна) кат. до 75 кг - 5 рунда, K-1.

Снимка 465388