Украйнската кикбокс звезда Артур Кишенко проведе подготовка на двама български бойци преди участието им в SENSHI. Християн Корунчев и Богдан Шумаров ще вземат участие в петото издание на елитната бойна верига, която ще се проведе на 22-ри февруари в Двореца на културата и спорта във Варна, пише boec.bg.

Двамата бойци се прибраха тази седмица от Барселона, където в продължение на 12 дни тренираха в залата на Кишинко. Украинецът е многократен световен и европейски шампион по муай тай за аматьори, заслужил майстор на спорта в страната си, а при професионалистите има два бележити успеха - световен шампион в турнир Kunlun Fight до 80 кг за 2015 г. и финалист на Световния MAX 2008 на K-1. Също така четирикратният световен шампион Артур Кишенко е един от малкото бойци, които могат да се похвалят с победа над тайландеца Йодсанклай Феъртек, наричан "Боксовия компютър". Победата му бе на турнира Rumble of the Kings през 2011.

Двуседмичният лагер за Корунчев и Шумаров е включвал двуразови тренировки, като сутрешната е била на плажа. Следобедната е преминавала в залата и с някои спаринги.

"Много ми хареса, защото бяха по-различни тренировки", призна пред Boec.BG Корунчев. Той ще продължи подготовката си в клубния си тим "Армеец" под ръководството на Марио Кирилов до второто си участие на SENSHI. Корунчев е носител на Интерконтиненталната титла на WAKO PRO, която доби точно преди година в първото издание на SENSHI.

33-годишният Артур се слави като боец с отлични умения с ръцете.

"Аз лично съм доволен. Тренировките бяха разнообразни. Обменихме опит. Имаше доста добро отношение и ни обърнаха сериозно внимание. Взех някои ценни съвети от Кишенко не само за самите мачове, но и за подготовката, хранителния режим и т.н.", допълни Шумаров. 23-годишният боец от клуб "Боил" има зад гърба десетки медали от национални и международни турнири по кикбокс и муай тай. Гордее се с балкански и световни титли по муай тай и кикбокс при аматьорите, но и Европейски пояс при професионалистите - на WAKO Pro в стил К-1, категория до 71, 800 кг.

Двубой между шампионка по киокушин от Украйна и българка №1 в кикбокс и таекуондо открива SENSHI 5

Двубой между шампионка по киокушин от Украйна и българка №1 в кикбокс и таекуондо открива SENSHI 5

Украинката Анна Издебска и Албена Ситнилска ще се бият по правилата KWU Full Contact