Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално осмото издание на международния турнир по таекуондо "Рамус София Оупън", който е с ранг G1. Двудневната надпревара е за кадети, юноши, девойки, мъже и жени. В нея участие взимат над 700 състезатели от 47 страни, сред които медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства. 70 са представителите от България. При мъжете и жените турнирът носи точки за световната и олимпийската ранглисти.

"Изключително горд съм, че календарът на Световната таекуондо федерация започва именно с този турнир. Да се организира подобно международно състезание в условията на пандемия е голямо предизвикателство. Благодарен съм на президента на таекуондо клуб "Рамус" Димитър Михайлов за тази прекрасна организация и за това, че успя с огромно желание и труд да даде началото на международния спортен календар на таекуондото", заяви министър Кралев по време на откриването.

Той изтъкна и добрата работа на Българската федерация по олимпийско таекуондо, която се доказа като отличен организатор на силни международни турнири.

Министър Кралев подкрепи националите ни за Купа "Дейвис"

Министър Кралев подкрепи националите ни за Купа "Дейвис"

Домакин на мачовете е зала “София”

"Тази година ще бъдем домакини на Европейско първенство, Европейска олимпийска квалификация, Световно първенство за кадети - това се дължи на факта, че нашата федерация се доказа като прекрасен организатор на състезания от най-висок ранг. Пожелавам на всички успех в тази олимпийска година. Пожелавам здраве на атлетите, на съдиите, треньорите, за да могат да реализират всички цели, които са си поставили през тази година. Бъдете сигурни, че в лицето на Министерството на младежта и спорта винаги ще имате партньор, който да ви подкрепя в дългия път към усъвършенстване и постигане на по-високи нива", допълни Кралев.

По време на церемонията президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев благодари на министъра на младежта и спорта за доброто сътрудничество през последните 4 години и помощта, която ММС оказва при организирането на най-големите турнири у нас.

Специален гост в първия ден на "Рамус София Оупън" беше посланикът на Република Корея Н. Пр. Джънг Джингю. Той поздрави министър Кралев и организаторите за огромното желание точно в България да бъде рестартиран международният календар на световното таекуондо.

Преди края на първия състезателен ден България води в генералното класиране по медали. Нашите представители спечелиха 3 златни, 1 сребърен и 6 бронзови медали, с което изпревариха Сърбия и Германия в челната тройка. Шампиони станаха Кристиян Петров и Кристиян Георгиев при децата и Венцислав Аничин при кадетите.

Министър Кралев участва в награждаването на най-добрите български мотоциклетисти за сезон 2020

Министър Кралев участва в награждаването на най-добрите български мотоциклетисти за сезон 2020

"Изпратихме една много трудна година, изпълнена с предизвикателства заради пандемията от коронавирус"

Утре ще бъде надпреварата за мъже и жени. България ще бъде представена от над 30 таекуондисти. Сред тях са и най-силните ни състезатели - Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Александър Джорджев и Божидар Аврамов.

Двубоите започват в 9.00 часа.