Георги Христов може да се присъедини към един от лидерите в първенството Литекс, твърди „Меридиан Мач". Нападателят е в немилост при Георги Иванов и е в Топ 3 на футболистите, за които се търсят нови отбори през зимата.

В Ловеч пък със сигурност ще имат нужда от нов футболист в предни позиции. В момента атаката на тима от Ловеч води Вилфред Нифлор. Французинът прави силен сезон и най-вероятно ще бъде продаден за добри пари на полусезона. Така ще се отвори празнина в предни позиции, които Христов ще трябва да запълва.

На „Герена" принципно са съгласни да засилят Георги Христов в посока Ловеч. Ръководството на шампионите е предложило бартерна сделка с Ивелин Попов. „Сините" от доста време искат да върнат юношата, но опитите им засега удрят на камък. Гриша Ганчев най-вероятно пак няма да се навие да пусне Ивелин, дори в сделката освен Георги Христов не бъдат включени и пари.

Христов дойде в Левски през лятото на 2008 година. Предния сезон той беше станал голмайстор на първенството с екипа на Бо-тев. Откакто е на „Герена" обаче, футболистът така и не успя да се аклиматизира. След поредица слаби мачове Христов най-накрая бе забит на резервната скамейка и трудно ще мръдне

Литекс не е единственият отбор, който проявява интерес към Георги Христов. Известният с пристрастията си към тежката музика футболист е желан от Черноморец, Славия и Локомотив (Сф) през зимата.

В Левски даже предложиха на „червено-черните" бартер Христов - Мартин Камбуров. Мениджърът на Левски Георги Иванов харесва опитния голмайстор и иска да го привлече през зимата. От Локомотив обаче отказаха да дадат нападателя за Жоро Христов.

В момента най-голям шанс да прибере Христов има Черноморец. Красимир Балъков разполага със сериозни средства за селекция и ще може да надцака конкурентите си на пазара.